Til hovedinnhold

Taco med svinenakke

4 h
17 varer
419
Taco med svinenakke

Tacos al pastor eller taco med svinenakke starter tradisjonelt med marinerte skiver av svinekjøtt, som grilles langsomt på spyd, omtrent som gyros eller shawarma. Langtidsstekt kjøtt skaves så av og serveres på nystekte maistortillas med grillet ananas, grønn salsa og finhakket løk.

Tomatillo-salsa kan erstattes med en annen salsa du liker, kjøpt eller hjemmelaget, for eksempel en frisk tomatsalsa. Guajillo-chili er en tørket chili med en mild og sødmefull smak av røde bær. Det finnes en mengde forskjellige chilier med ulik styrke, smak og karakter. Se hva du kan få tak i, eller miks og triks med det du allerede har i skapet eller skuffen. Chipotle i adobosaus kjøpes på små bokser eller glass, men kan også lages selv.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg svinenakke
  • 2 stykker chilifrukt, guajillo
  • 100 g ananas, helst fersk, renset
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk løk
  • 3 ss Chipotle, i adobo-saus
  • 1 ts kanel
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts oregano
  • 2 dl ananasjuice
  • salt
  • olje, nøytral

Til servering

  • ananas, fersk, stekte skiver
  • løk, finhakket
  • koriander, hakket
  • grønn salsa, eller en annen god salsa
  • guacamole
  • chilifrukt, finsnittet
  • fetaost, smuldret, eller annen revet ost
  • maistortilla

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg svinenakke
  • 2 stykker chilifrukt, guajillo
  • 100 g ananas, helst fersk, renset
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk løk
  • 3 ss Chipotle, i adobo-saus
  • 1 ts kanel
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts oregano
  • 2 dl ananasjuice
  • salt
  • olje, nøytral

Til servering

  • ananas, fersk, stekte skiver
  • løk, finhakket
  • koriander, hakket
  • grønn salsa, eller en annen god salsa
  • guacamole
  • chilifrukt, finsnittet
  • fetaost, smuldret, eller annen revet ost
  • maistortilla
Skjær kjøttet i grove skiver. Bløtlegg den tørkede chilien i varmt vann i cirka 20 minutter. Fjern stilk og frø.
Grovhakk ananas, hvitløk og løk. Bruk en stavmikser eller hurtigmikser, og kjør alt utenom kjøttet til en tykk saus.
Krydre kjøttet med salt og brun det godt på alle sider i en tykkbunnet gryte. Hell over sausen, legg på lokk og la kjøttet få syde stille og rolig i cirka 3 timer, eller til det er helt mørt. Vend litt på kjøttet underveis.
Ta av lokket mot slutten av tiden, slik at det meste av væsken kan fordampe og kjøttet er nærmest glasert i sausen.
Riv kjøttet fra hverandre med to gafler. Stek kjøttet raskt under grill i ovn hvis ønskelig.
Serveres med varme tortillas, finhakket løk, koriander og stekt ananas i biter. Topp med salsa og dryss over litt ost hvis ønskelig. Serveres gjerne med guacamole.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i grove skiver. Bløtlegg den tørkede chilien i varmt vann i cirka 20 minutter. Fjern stilk og frø.
Grovhakk ananas, hvitløk og løk. Bruk en stavmikser eller hurtigmikser, og kjør alt utenom kjøttet til en tykk saus.
Krydre kjøttet med salt og brun det godt på alle sider i en tykkbunnet gryte. Hell over sausen, legg på lokk og la kjøttet få syde stille og rolig i cirka 3 timer, eller til det er helt mørt. Vend litt på kjøttet underveis.
Ta av lokket mot slutten av tiden, slik at det meste av væsken kan fordampe og kjøttet er nærmest glasert i sausen.
Riv kjøttet fra hverandre med to gafler. Stek kjøttet raskt under grill i ovn hvis ønskelig.
Serveres med varme tortillas, finhakket løk, koriander og stekt ananas i biter. Topp med salsa og dryss over litt ost hvis ønskelig. Serveres gjerne med guacamole.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?