Har du lyst til å utvide tacohorisonten? Da bør du prøve reketaco! Saftige hvitløk- og chilistekte reker med marinert rødkål, avokado, vårløk og koriander, toppet med peanøttsaus, litt ekstra chili og en skvis av lime er mildt sagt knallgodt. Hvis du bruker scampi, tigerreker eller kjempereker, må du sørge for at disse kommer fra et godkjent og sertifisert oppdrettsanlegg
800 g reker, rensede store rå reker eller sjøkreps
4 stykker hvitløksfedd, hakket
1 stk rød chili, renset for frø og hakket
2 ss olje, nøytral
salt og kvernet pepper
Peanøttsaus
2 ss peanøttolje, eller nøytral olje
1 stk rød chili, hakket
2 fedd hvitløk, hakket eller revet
2 ts ingefær, frisk, revet
150 g peanøtter, ristede
0.5 ts spisskummen, knust
0.5 ts gurkemeie, malt
2 ss ketjap manis, søt soyasaus
1 ss fish sauce
1.5 dl kokosmelk
0.75 dl vann, kokende
Til servering
1 stk rødkål, liten
0.5 dl limesaft
2 ss sukker, eller brunt sukker
1 ts fish sauce
1 ts sesamolje
avokado, i skiver
koriander
vårløk
peanøtter, hakkede
sriracha
lime, i båter
tortillalefse, mais- eller hvete
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
800 g reker, rensede store rå reker eller sjøkreps
4 stykker hvitløksfedd, hakket
1 stk rød chili, renset for frø og hakket
2 ss olje, nøytral
salt og kvernet pepper
Peanøttsaus
2 ss peanøttolje, eller nøytral olje
1 stk rød chili, hakket
2 fedd hvitløk, hakket eller revet
2 ts ingefær, frisk, revet
150 g peanøtter, ristede
0.5 ts spisskummen, knust
0.5 ts gurkemeie, malt
2 ss ketjap manis, søt soyasaus
1 ss fish sauce
1.5 dl kokosmelk
0.75 dl vann, kokende
Til servering
1 stk rødkål, liten
0.5 dl limesaft
2 ss sukker, eller brunt sukker
1 ts fish sauce
1 ts sesamolje
avokado, i skiver
koriander
vårløk
peanøtter, hakkede
sriracha
lime, i båter
tortillalefse, mais- eller hvete
Del rekene i to.
Mos hvitløk, chili og olje sammen i en morter eller med en stavmikser. Tilsett litt mer olje hvis nødvendig.
Bland krydderoljen sammen med rekene og la det stå kjølig.
Bland alle ingrediensene til peanøttsausen i en hurtigmikser og miks alt til en jevn saus.
Finsnitt rødkålen. Bland limesaft, sukker, fiskesaus og sesamolje. Rør til sukkeret er oppløst og bland dressingen sammen med rødkålen.
Stek rekene raskt over høy varme til de akkurat skifter farge.
Server varme reker på varme tortillas sammen med litt marinert rødkål, avokadoskiver og peanøttsaus. Dryss over litt vårløk, koriander og hakkede peanøtter.
Topp med sriracha-saus hvis ønskelig, og server litt ekstra lime ved siden av til å presse over.
Bon appetit!
Del rekene i to.
Mos hvitløk, chili og olje sammen i en morter eller med en stavmikser. Tilsett litt mer olje hvis nødvendig.
Bland krydderoljen sammen med rekene og la det stå kjølig.
Bland alle ingrediensene til peanøttsausen i en hurtigmikser og miks alt til en jevn saus.
Finsnitt rødkålen. Bland limesaft, sukker, fiskesaus og sesamolje. Rør til sukkeret er oppløst og bland dressingen sammen med rødkålen.
Stek rekene raskt over høy varme til de akkurat skifter farge.
Server varme reker på varme tortillas sammen med litt marinert rødkål, avokadoskiver og peanøttsaus. Dryss over litt vårløk, koriander og hakkede peanøtter.
Topp med sriracha-saus hvis ønskelig, og server litt ekstra lime ved siden av til å presse over.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto