Til hovedinnhold

Tarte tatin

1 h
6 varer
174
Tarte tatin

Eplekake med en fransk vri! Tarte tatin, eller oppnedkake, bakes opp ned i ovnen og snus når den er ferdig stekt. Resultatet blir en saftig og lun eplekake som faller i smak hos alle. Med butterdeig og karamell er du garantert en vinner.

Du kan også lage oppned-terte med andre ingredienser, som plommer, pærer, fersken, banan eller ananas.

Server med pisket krem, rømme eller is.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 250 g butterdeig
  • 6 stykker eple
  • 100 g sukker
  • 60 g meierismør
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene

Til pensling

  • egg, sammenvispet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g butterdeig
  • 6 stykker eple
  • 100 g sukker
  • 60 g meierismør
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene

Til pensling

  • egg, sammenvispet
Kjevl ut butterdeig og skjær ut en sirkel med 24 cm i diameter. Prikk deigen med en gaffel og la den få hvile i kjøleskapet mens du forbereder resten.
Varm ovnen til 200 grader.
Skrell eplene. Del dem i to og fjern kjernehuset. Bruk en ovnssikker stekepanne med en diameter på cirka 20 cm. Smelt sukkeret til dyp gyllen karamell i pannen.
Tilsett smør og vaniljefrø og sving på pannen slik at alt blir godt blandet. Skru ned varmen.
Legg i eplene med den peneste siden ned i karamellen. La eplene ligge i karamellen i 5 minutter og trekk pannen vekk fra varmen.
Legg den kalde butterdeigen over eplene. Bruk en skje eller gaffel og dytt deigen ned langs med sidene, slik at deigen omfavner eplene.
Pensle butterdeigen med egg og stek terten midt i ovnen i 20-25 minutter, eller til butterdeigen er gyllen og stekt.
La terten stå i panne i et par minutter etter at den kommer ut av ovnen. Legg en tallerken (helst med kant) over terten og vend den raskt ut av pannen. Vær forsiktig, varm karamell er veldig varmt!
Server tarte tatinen med is, pisket krem eller rømme og nyt.
woman cooking

Bon appetit!

Kjevl ut butterdeig og skjær ut en sirkel med 24 cm i diameter. Prikk deigen med en gaffel og la den få hvile i kjøleskapet mens du forbereder resten.
Varm ovnen til 200 grader.
Skrell eplene. Del dem i to og fjern kjernehuset. Bruk en ovnssikker stekepanne med en diameter på cirka 20 cm. Smelt sukkeret til dyp gyllen karamell i pannen.
Tilsett smør og vaniljefrø og sving på pannen slik at alt blir godt blandet. Skru ned varmen.
Legg i eplene med den peneste siden ned i karamellen. La eplene ligge i karamellen i 5 minutter og trekk pannen vekk fra varmen.
Legg den kalde butterdeigen over eplene. Bruk en skje eller gaffel og dytt deigen ned langs med sidene, slik at deigen omfavner eplene.
Pensle butterdeigen med egg og stek terten midt i ovnen i 20-25 minutter, eller til butterdeigen er gyllen og stekt.
La terten stå i panne i et par minutter etter at den kommer ut av ovnen. Legg en tallerken (helst med kant) over terten og vend den raskt ut av pannen. Vær forsiktig, varm karamell er veldig varmt!
Server tarte tatinen med is, pisket krem eller rømme og nyt.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?