Til hovedinnhold

Pasta med sopp

30 min
11 varer
2.2k
Pasta med sopp

Det perfekte valget etter en vellykket sopptur. Husk det lille trikset med å bruke litt av kokevannet fra pastaen i sausen. Stivelsen i vannet er med på å tykne sausen samtidig som sausen oppleves som ekstra saftig, uten at den blir for mektig.

Pynt gjerne med litt kløversyre for ekstra farge og friskhet. Estragon smaker også veldig godt sammen med kremet sopp. Sprøstek 150 g bacon eller spekeskinke og dryss det over pastaen før servering.

Pasta med sopp er en kjapp og enkel middag du lager ferdig på 30 minutter.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g tagliatelle
  • 600 g skogsopp, etter ønske, renset
  • 2 stykker sjalottløk, finhakket
  • 2 stykker hvitløksfedd, finhakket
  • 2 stilker timian
  • 1 dl hvitvin, tørr, kan sløyfes
  • 3 dl fløte, eller matfløte
  • 0.5 dl parmesan, revet + ekstra til servering
  • salt og kvernet pepper
  • 1 bunt gressløk, liten
  • olje, eller smør, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g tagliatelle
  • 600 g skogsopp, etter ønske, renset
  • 2 stykker sjalottløk, finhakket
  • 2 stykker hvitløksfedd, finhakket
  • 2 stilker timian
  • 1 dl hvitvin, tørr, kan sløyfes
  • 3 dl fløte, eller matfløte
  • 0.5 dl parmesan, revet + ekstra til servering
  • salt og kvernet pepper
  • 1 bunt gressløk, liten
  • olje, eller smør, til steking
Kok pastaen al dente og forbered soppen mens pastaen koker.
Bruk en stor stekepanne og stek soppen et par minutter over høy varme i litt olje. Unngå å røre det første minuttet, rist heller litt på pannen.
Tilsett et par klatter smør, sjalottløk, hvitløk og timian. La det frese litt til under omrøring.
Hell i vinen, og la det koke til halvparten av væskemengden har fordampet.
Tilsett fløte og kok til det tykner noe. Rør inn osten og smak til med salt og pepper.
Hell av vannet på pastaen, men ta vare på 1 dl av kokevannet.
Bland soppsausen sammen med pastaen og hakket gressløk. Spe eventuelt med litt av kokevannet for en ekstra saftig saus.
Dryss over litt ekstra parmesan ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Kok pastaen al dente og forbered soppen mens pastaen koker.
Bruk en stor stekepanne og stek soppen et par minutter over høy varme i litt olje. Unngå å røre det første minuttet, rist heller litt på pannen.
Tilsett et par klatter smør, sjalottløk, hvitløk og timian. La det frese litt til under omrøring.
Hell i vinen, og la det koke til halvparten av væskemengden har fordampet.
Tilsett fløte og kok til det tykner noe. Rør inn osten og smak til med salt og pepper.
Hell av vannet på pastaen, men ta vare på 1 dl av kokevannet.
Bland soppsausen sammen med pastaen og hakket gressløk. Spe eventuelt med litt av kokevannet for en ekstra saftig saus.
Dryss over litt ekstra parmesan ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?