Til hovedinnhold

Lam redang - Curry med lam

3 h 30 min
29 varer
389
Lam redang - Curry med lam

Lam redang er en deilig indonesisk curry med lam, kokos og masse smakfulle krydre. Lag gjerne gryten dagen i forveien, for denne currygryten blir bedre når den får stå så smakene utvikler seg over natten. Kokos kan du riste selv. Hell kokosen i en tørr, varm stekepanne og rør jevnlig til kokosen har blitt gyllenbrun. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.5 kg lammelår, skåret i grove biter
  • 1 bit kanelstang
  • 4 stykker nellikspiker
  • 3 stykker stjerneanis
  • 4 stykker kardemommekapsler
  • 1 stk sitrongress
  • 1 ss gurkemeie, fersk eller malt
  • 1 boks kokosmelk, altså 4 dl
  • 1 dl vann
  • 1 ss tamarindpaste
  • 8 stykker kaffirlimeblader, ferske eller tørkede
  • 4 ss ketjap manis, søt soyasaus
  • 0.5 dl kokosmasse, ristet
  • 1 ts salt
  • sukker
  • olje, nøytral, til steking

Krydderpasta

  • 5 stykker tørkede chili, varier etter hvor sterkt du vil ha det
  • 4 stykker sjalottløk, evt. 1 rødløk
  • 5 fedd hvitløk
  • 3 stykker sitrongress
  • 40 g ingefær, renset

Syltede gulrotstrimler og rødløk

  • 2 stykker gulrøtter
  • 1 stk rødløk
  • 1 dl eddik 7%
  • 4 ss sukker
  • 2 ts salt

Til servering

  • ris
  • nanbrød
  • syltede gulrotstrimler, se egen oppskrift
  • sprøstekt løk
  • kokos, ristet
  • koriander

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg lammelår, skåret i grove biter
  • 1 bit kanelstang
  • 4 stykker nellikspiker
  • 3 stykker stjerneanis
  • 4 stykker kardemommekapsler
  • 1 stk sitrongress
  • 1 ss gurkemeie, fersk eller malt
  • 1 boks kokosmelk, altså 4 dl
  • 1 dl vann
  • 1 ss tamarindpaste
  • 8 stykker kaffirlimeblader, ferske eller tørkede
  • 4 ss ketjap manis, søt soyasaus
  • 0.5 dl kokosmasse, ristet
  • 1 ts salt
  • sukker
  • olje, nøytral, til steking

Krydderpasta

  • 5 stykker tørkede chili, varier etter hvor sterkt du vil ha det
  • 4 stykker sjalottløk, evt. 1 rødløk
  • 5 fedd hvitløk
  • 3 stykker sitrongress
  • 40 g ingefær, renset

Syltede gulrotstrimler og rødløk

  • 2 stykker gulrøtter
  • 1 stk rødløk
  • 1 dl eddik 7%
  • 4 ss sukker
  • 2 ts salt

Til servering

  • ris
  • nanbrød
  • syltede gulrotstrimler, se egen oppskrift
  • sprøstekt løk
  • kokos, ristet
  • koriander
Lag krydderpastaen. Bløtlegg chilien i varmt vann og fjern frøene. Hakk løk og hvitløk. Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og hakk den myke innerste delen.
Kjør chili, løk, hvitløk, sitrongress og ingefær til en krydderpasta i en hurtigmikser eller med en stavmikser.
Varm en tykkbunnet gryte med en god skvett olje. Tilsett krydderpastaen, kanel, nellik, stjerneanis, kardemomme og gurkemeie. Fres alt under omrøring i cirka 10 minutter.
Ha i kjøttet og rør til kjøttet blir lett brunet. Knus sitrongresset med baksiden av en kniv eller lignende før du har det i gryta sammen med kokosmelk, vann, tamarindpasta, limeblader, søt soyasaus og en god klype salt.
Bland alt godt sammen og gi det hele et oppkok. Legg på lokk og la kjøttet putre over middels lav varme i cirka 2 timer, eller til kjøttet er helt mørt.
Ta av lokket og la det putre videre til det meste av væsken er innkokt. Smak til med en god klype sukker og mer salt hvis nødvendig.
Bland inn ristet kokos før servering og dryss over koriander. Serveres gjerne med ris, nanbrød og syltede gulrotstrimler og rødløk.

Syltede gulrotstrimler og rødløk

Skrell og skjær gulrøttene i fyrstikktynne strimler. Skrell og skjær løken i syltynne skiver.
Visp sammen eddik, sukker og salt. Rør til alt er oppløst. Bland laken med gulrotstrimlene og løken, men hold grønnsakene hver for seg.
La det marinere i 30 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Lag krydderpastaen. Bløtlegg chilien i varmt vann og fjern frøene. Hakk løk og hvitløk. Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og hakk den myke innerste delen.
Kjør chili, løk, hvitløk, sitrongress og ingefær til en krydderpasta i en hurtigmikser eller med en stavmikser.
Varm en tykkbunnet gryte med en god skvett olje. Tilsett krydderpastaen, kanel, nellik, stjerneanis, kardemomme og gurkemeie. Fres alt under omrøring i cirka 10 minutter.
Ha i kjøttet og rør til kjøttet blir lett brunet. Knus sitrongresset med baksiden av en kniv eller lignende før du har det i gryta sammen med kokosmelk, vann, tamarindpasta, limeblader, søt soyasaus og en god klype salt.
Bland alt godt sammen og gi det hele et oppkok. Legg på lokk og la kjøttet putre over middels lav varme i cirka 2 timer, eller til kjøttet er helt mørt.
Ta av lokket og la det putre videre til det meste av væsken er innkokt. Smak til med en god klype sukker og mer salt hvis nødvendig.
Bland inn ristet kokos før servering og dryss over koriander. Serveres gjerne med ris, nanbrød og syltede gulrotstrimler og rødløk.

Syltede gulrotstrimler og rødløk

Skrell og skjær gulrøttene i fyrstikktynne strimler. Skrell og skjær løken i syltynne skiver.
Visp sammen eddik, sukker og salt. Rør til alt er oppløst. Bland laken med gulrotstrimlene og løken, men hold grønnsakene hver for seg.
La det marinere i 30 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?