Til hovedinnhold

Rabarbrapai

1 h 30 min
11 varer
53
Rabarbrapai

En herlig blanding av surt og søtt.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 175 g smør
  • 250 g hvetemel
  • 2 ss vann, kaldt
  • 1 stk eggeplomme
  • 400 g rabarbra, i biter
  • 1 stk appelsin, skall og kjøtt
  • 1 stk sitron, skall og kjøtt
  • 1 dl sukker
  • 0.5 ts kardemomme
  • 3 ss jordbærsyltetøy
  • 0.5 dl eplejuice

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 175 g smør
  • 250 g hvetemel
  • 2 ss vann, kaldt
  • 1 stk eggeplomme
  • 400 g rabarbra, i biter
  • 1 stk appelsin, skall og kjøtt
  • 1 stk sitron, skall og kjøtt
  • 1 dl sukker
  • 0.5 ts kardemomme
  • 3 ss jordbærsyltetøy
  • 0.5 dl eplejuice
Lag paideigen ved å kjøre mel, smør, egg og vann i en kjøkkenmaskin. Klem den ut i en smurt paiform og spar litt deig til stripene. Kjevl ut resten på et bord med litt mel og skjær strimler til mønsteret på kaken (se bildet).
Ha rabarbra, skall og fruktkjøtt fra appelsin og sitron, sukker, kardemomme, eplejuice og jordbærsyltetøy i en kjele. La det koke i ca. 8 minutter eller til rabarbraen er myk. La det avkjøles litt før du heller over paideigen. Stek i 40-50 minutter på 180 grader. Ta ut paien etter ca. 20 minutter og legg på strimler.
woman cooking

Bon appetit!

Lag paideigen ved å kjøre mel, smør, egg og vann i en kjøkkenmaskin. Klem den ut i en smurt paiform og spar litt deig til stripene. Kjevl ut resten på et bord med litt mel og skjær strimler til mønsteret på kaken (se bildet).
Ha rabarbra, skall og fruktkjøtt fra appelsin og sitron, sukker, kardemomme, eplejuice og jordbærsyltetøy i en kjele. La det koke i ca. 8 minutter eller til rabarbraen er myk. La det avkjøles litt før du heller over paideigen. Stek i 40-50 minutter på 180 grader. Ta ut paien etter ca. 20 minutter og legg på strimler.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?