Til hovedinnhold

Nudelsalat med «vietnamesiske» kjøttboller og chili- og limedressing

45 min
21 varer
1.1k
Nudelsalat med «vietnamesiske» kjøttboller og chili- og limedressing

Lag kjøttboller krydret med asiatiske smaker som sitrongress, ingefær, chili og hvitløk. Sammen med risnudler og grønnsaker får du en mettende og smaksrik salat. 
Bruk kun den innerste myke kjernen på sitrongresset. 
Tips: Kjøttbollene kan også lages av vanlig kjøttdeig eller kyllingkjøttdeig. 

Ingredienser

4
porsjoner

Kjøttboller

  • 500 g kjøttdeig av svin
  • 1 stk egg, stort
  • 1 ss potetmel
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss ingefær, frisk og finrevet
  • 1 klype tørket chili, eller chiliflakes
  • 2 stk vårløk, finsnittet
  • 2 ts sitrongress, finhakket eller finmost
  • 3 ss mynte, hakket
  • 3 ss koriander, hakket
  • olje, til steking
  • salt

Dressing

  • 1 stk rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts ingefær, revet
  • 2 ss brunt sukker
  • 3 ss fiskesaus
  • 3 ss limesaft
  • 2 ss koriander, hakket

Til servering

  • 350 g risnudler
  • 2 stk gulrøtter, mellomstore
  • 0.5 stk agurk
  • 0.5 - 1 stk mango
  • 3 stk vårløk
  • sesamfrø
  • koriander
  • mynte

Slik gjør du:

Kjøttboller

  • 500 g kjøttdeig av svin
  • 1 stk egg, stort
  • 1 ss potetmel
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss ingefær, frisk og finrevet
  • 1 klype tørket chili, eller chiliflakes
  • 2 stk vårløk, finsnittet
  • 2 ts sitrongress, finhakket eller finmost
  • 3 ss mynte, hakket
  • 3 ss koriander, hakket
  • olje, til steking
  • salt

Dressing

  • 1 stk rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts ingefær, revet
  • 2 ss brunt sukker
  • 3 ss fiskesaus
  • 3 ss limesaft
  • 2 ss koriander, hakket

Til servering

  • 350 g risnudler
  • 2 stk gulrøtter, mellomstore
  • 0.5 stk agurk
  • 0.5 - 1 stk mango
  • 3 stk vårløk
  • sesamfrø
  • koriander
  • mynte
Rør kjøttdeigen seig med en god klype salt. Rør inn egg og potetmel. Tilsett resten av ingrediensene og rør alt godt sammen til en jevn farse. Brukt fuktige rene hender og rull ut 16 boller. Stek kjøttbollene i en stekepanne med litt olje til kjøttbollene er gylne og gjennomstekte.
Lag dressingen: Rens og finhakk chili og hvitløk, eller knus det sammen i en morter til en fin mos. Bland inn resten av ingrediensene.
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann og la de få renne godt av seg i en sil. Skrell gulrøttene og fortsett å skrelle, slik at du lager tynne gulrotbånd. Skjær agurk og mango i korte staver eller jevne biter. Finsnitt vårløken.
Fordel nudlene i boller eller dype tallerkener. Legg på kjøttboller, gulrotbånd (snurr dem gjerne sammen), agurk, mango og vårløk. Topp med dressing og dryss over sesamfrø og friske urter.
woman cooking

Bon appetit!

Rør kjøttdeigen seig med en god klype salt. Rør inn egg og potetmel. Tilsett resten av ingrediensene og rør alt godt sammen til en jevn farse. Brukt fuktige rene hender og rull ut 16 boller. Stek kjøttbollene i en stekepanne med litt olje til kjøttbollene er gylne og gjennomstekte.
Lag dressingen: Rens og finhakk chili og hvitløk, eller knus det sammen i en morter til en fin mos. Bland inn resten av ingrediensene.
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann og la de få renne godt av seg i en sil. Skrell gulrøttene og fortsett å skrelle, slik at du lager tynne gulrotbånd. Skjær agurk og mango i korte staver eller jevne biter. Finsnitt vårløken.
Fordel nudlene i boller eller dype tallerkener. Legg på kjøttboller, gulrotbånd (snurr dem gjerne sammen), agurk, mango og vårløk. Topp med dressing og dryss over sesamfrø og friske urter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?