Til hovedinnhold

Sprø nudelsalat med vannmelon og peanøttdressing

30 min
21 varer
366
Sprø nudelsalat med vannmelon og peanøttdressing

Bruk gjerne andre grønnsaker som paprika, rødløk, nepe, knutekål, hjertesalat, kinakål, agurk og bønnespirer. Hvis ønskelig kan du tilsette reker og/eller kjøtt fra grillet kylling. Prøv også rå laks i terninger.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 250 g risnudler
  • 3 stykker gulrøtter
  • 3 stk vårløk
  • 0.5 stk rødkål, liten
  • 100 g sukkererter
  • 4 stk reddik
  • 100 g edamamebønner, rensede og kokte (kan sløyfes)
  • 0.5 kg vannmelon
  • koriander
  • peanøtter, hakkede
  • sprøstekt løk

Peanøttdressing

  • 0.75 dl peanøttsmør
  • 2 ss limesaft
  • 2 ss honning, flytende
  • 1.5 ss riseddik, eller 7 % eddik
  • 1.5 ss lys soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts sriracha
  • 0.5 ts ingefær
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 ss vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g risnudler
  • 3 stykker gulrøtter
  • 3 stk vårløk
  • 0.5 stk rødkål, liten
  • 100 g sukkererter
  • 4 stk reddik
  • 100 g edamamebønner, rensede og kokte (kan sløyfes)
  • 0.5 kg vannmelon
  • koriander
  • peanøtter, hakkede
  • sprøstekt løk

Peanøttdressing

  • 0.75 dl peanøttsmør
  • 2 ss limesaft
  • 2 ss honning, flytende
  • 1.5 ss riseddik, eller 7 % eddik
  • 1.5 ss lys soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts sriracha
  • 0.5 ts ingefær
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 ss vann
Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør alle ingrediensene til dressingen sammen til en glatt og jevn saus. Dressingen skal være litt tykk, men virker den altfor tykk kan den spes med litt mer vann.
Tilbered nudlene som beskrevet på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann og la de få renne godt av seg i en sil.
Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler, eller riv dem. Rens og skjær vårløken i tynne strimler. Finsnitt rødkålen (skal bli cirka 5 dl). Rens sukkerertene og gi dem et raskt opphold (30 sek) i kokende lettsaltet vann. Avkjøl i iskaldt vann og del sukkertene på langs. Rens og skjær reddikene i tynne skiver.
Bland sammen nudler, gulrøtter, vårløk, rødkål, sukkererter, reddiker og edamamebønner. Skjær av skallet på vannmelonen og skjær melonen i jevne terninger (cirka 2x2 cm).
Anrett nudelsalaten på et stort fat eller fire tallerkener. Dryss over vannmelon, grovhakket koriander, peanøtter og sprøstekt løk. Server peanøttdressingen ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør alle ingrediensene til dressingen sammen til en glatt og jevn saus. Dressingen skal være litt tykk, men virker den altfor tykk kan den spes med litt mer vann.
Tilbered nudlene som beskrevet på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann og la de få renne godt av seg i en sil.
Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler, eller riv dem. Rens og skjær vårløken i tynne strimler. Finsnitt rødkålen (skal bli cirka 5 dl). Rens sukkerertene og gi dem et raskt opphold (30 sek) i kokende lettsaltet vann. Avkjøl i iskaldt vann og del sukkertene på langs. Rens og skjær reddikene i tynne skiver.
Bland sammen nudler, gulrøtter, vårløk, rødkål, sukkererter, reddiker og edamamebønner. Skjær av skallet på vannmelonen og skjær melonen i jevne terninger (cirka 2x2 cm).
Anrett nudelsalaten på et stort fat eller fire tallerkener. Dryss over vannmelon, grovhakket koriander, peanøtter og sprøstekt løk. Server peanøttdressingen ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?