Til hovedinnhold

Grillede lammespyd

45 min
11 varer
168
Grillede lammespyd

Friske urter kan erstattes med tørkede (1 ss friske = cirka 1 ts tørkede).
Grill sitronen for en ekstra karamellisert friskhet til å press over lammekjøttet. Del sitronene i to og gni litt olje på snittflaten. Legg sitronene med snittflaten ned på en varm grill og grill i 3-4 minutter. Snu sitronene og la dem ligge et par minutter til.
Marinering er ikke medberegnet i tidsbruken. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 700 - 800 g lammekjøtt, mørt
  • 1 ss fennikelfrø, knuste
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1 ss oregano, frisk og hakket
  • 1 ss timian, frisk og hakket
  • 1 ss rosmarin, frisk og hakket
  • 3 - 4 ss olivenolje
  • 1 stk sitron, + ekstra til servering
  • salt og kvernet pepper
  • persille, hakket, til pynt
  • tørket chili, knust, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 700 - 800 g lammekjøtt, mørt
  • 1 ss fennikelfrø, knuste
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1 ss oregano, frisk og hakket
  • 1 ss timian, frisk og hakket
  • 1 ss rosmarin, frisk og hakket
  • 3 - 4 ss olivenolje
  • 1 stk sitron, + ekstra til servering
  • salt og kvernet pepper
  • persille, hakket, til pynt
  • tørket chili, knust, til pynt
Skjær kjøttet i 2-3 cm store terninger.
Bland kjøtt, knust/finhakket hvitløk, fennikelfrø, hakkede urter, sitronsaft og olje.
Dekk til og la kjøttet få marinere et par timer, eller natten over i kjøleskap.
Tre kjøttet på spydene. Krydre med salt og pepper og grill spydene over høy varme i cirka 10 minutter. Snu dem flere ganger underveis slik at kjøttet blir jevnt grillet.
Serveres med litt ekstra sitron til å presse over (gjerne grillet sitron).
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i 2-3 cm store terninger.
Bland kjøtt, knust/finhakket hvitløk, fennikelfrø, hakkede urter, sitronsaft og olje.
Dekk til og la kjøttet få marinere et par timer, eller natten over i kjøleskap.
Tre kjøttet på spydene. Krydre med salt og pepper og grill spydene over høy varme i cirka 10 minutter. Snu dem flere ganger underveis slik at kjøttet blir jevnt grillet.
Serveres med litt ekstra sitron til å presse over (gjerne grillet sitron).
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?