Til hovedinnhold

Pasta med blåskjell

30 min
8 varer
331
Pasta med blåskjell

Serveres med litt revet parmesan hvis ønskelig. (Mange mener at parmesan ikke skal brukes sammen med fisk og skalldyr, jeg synes det passer helt utmerket.) Bland gjerne også inn et par gode tomater skåret i små terninger og en raus håndfull ruccolasalat. 

Tips: Visp en god klatt smør inn i den innkokte blåskjellkraften før du tilsetter spagettien.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 kg blåskjell
  • 2 - 4 fedd hvitløk
  • 2 stk sjalottløk, store
  • 4 ss olivenolje
  • 3 dl hvitvin, tørr
  • 300 g spagetti
  • 1 dl bladpersille, hakket
  • 1 klype tørket chili, (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 2 kg blåskjell
  • 2 - 4 fedd hvitløk
  • 2 stk sjalottløk, store
  • 4 ss olivenolje
  • 3 dl hvitvin, tørr
  • 300 g spagetti
  • 1 dl bladpersille, hakket
  • 1 klype tørket chili, (kan sløyfes)
Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du "kakker" på dem.
Finhakk hvitløk og sjalottløk. Varm en romslig gryte, tilsett olje og fres hvitløk og sjalottløk under omrøring til løken er blank og myk.
Tilsett blåskjell og rør alt godt sammen. Hell i hvitvin, legg på lokk og damp skjellene til de har åpnet seg. (Rist på gryten ett par ganger under veis i dampingen.)
Løft de dampede skjellene opp av kasserollen (pass på at all kraften blir igjen i kasserollen). Kast skjell som ikke har åpnet seg. Spar noen fulle skjell til pynt og plukk ut skjellmaten fra de andre. Kok inn all kraften til omtrent halv mengde.
Kok spagettien knapt mør i rikelig med godt saltet vann. Hell av kokevannet og ha spagettien over i skjellkraften sammen med blåskjellene.
La alt få kose seg sammen i et par minutter og dryss til slutt over hakket persille og en god klype chili.
woman cooking

Bon appetit!

Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du "kakker" på dem.
Finhakk hvitløk og sjalottløk. Varm en romslig gryte, tilsett olje og fres hvitløk og sjalottløk under omrøring til løken er blank og myk.
Tilsett blåskjell og rør alt godt sammen. Hell i hvitvin, legg på lokk og damp skjellene til de har åpnet seg. (Rist på gryten ett par ganger under veis i dampingen.)
Løft de dampede skjellene opp av kasserollen (pass på at all kraften blir igjen i kasserollen). Kast skjell som ikke har åpnet seg. Spar noen fulle skjell til pynt og plukk ut skjellmaten fra de andre. Kok inn all kraften til omtrent halv mengde.
Kok spagettien knapt mør i rikelig med godt saltet vann. Hell av kokevannet og ha spagettien over i skjellkraften sammen med blåskjellene.
La alt få kose seg sammen i et par minutter og dryss til slutt over hakket persille og en god klype chili.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?