Til hovedinnhold

Pepper crab: Singaporsk krabbe med pepper

45 min
13 varer
93
Pepper crab: Singaporsk krabbe med pepper

– Oppskriften er fra min gode kamerat Kenneth Haugeland. Dette kan brukes som en base, og kan lett utvikles på mange forskjellige måter, sier kjøkkensjef ved Restaurant Under, Nicolai Ellitsgaard.
– Rosé- og sichuanpepper er egentlig ikke en pepper, som navnet ellers kan gi uttrykk for, men jeg elsker den aromatiske smaken på begge. Jeg har derfor tilføyet disse til Kenneths originale oppskrift siden jeg elsker rosépepper, og følte at smaken ville passe godt inn, forteller kokken.
Han fortsetter:
– Grunnen til at pepperet ristes er for øvrig at styrken blir svakere i tillegg til at aromaene fremheves. Win win! Når du rister pepper gjør du det i en tørr stekepanne på middels varme til pepperen begynner å «poppe». Rist litt i pannen og og til. Det tar cirka fem minutter.
Foto: Nicolai Ellitsgaard

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 kg krabbe
  • 100 g usaltet smør
  • 5 fedd hvitløk
  • 3 ss sorte pepperkorn, ristet og mortet grovt
  • 0.5 ss rosépepper, ristet og mortes
  • 0.5 ss sichuanpepper, ristet og mortes
  • 1 ts sukker
  • 1 ts chilipaste
  • 3 ts sesamolje
  • 4 ts gjærede sorte bønner, finhakkede
  • 1 dl hvitvin

Til servering

  • lime
  • koriander

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 kg krabbe
  • 100 g usaltet smør
  • 5 fedd hvitløk
  • 3 ss sorte pepperkorn, ristet og mortet grovt
  • 0.5 ss rosépepper, ristet og mortes
  • 0.5 ss sichuanpepper, ristet og mortes
  • 1 ts sukker
  • 1 ts chilipaste
  • 3 ts sesamolje
  • 4 ts gjærede sorte bønner, finhakkede
  • 1 dl hvitvin

Til servering

  • lime
  • koriander
Smelt smør med hvitløk i.
Tilsett resten, med unntak av vinen.
Stek/fres i cirka 3 minutter på middels varme.
Tilsett hvitvin og kok inn på middels varme mens du rører til det tykner godt. Det tar cirka 4-5 minutter.
Gi krabbeklørne et hakk med baksiden av en kniv så de sprekker.
Fjern paven og gjellene fra krabbekroppen.
Smør/gni det hele godt inn i peppermiksen, og legg en klatt med peppermiksen i hovedskallene. La det stå og trekke smak i 30 minutter.
Fyr opp grillen, og grill dem på indirekte varme i en bakke som tåler varmen fra grillen. Vend rundt et par ganger. Det tar mellom 7-9 minutter hvis du har lokk på grillen.
Server med limebåter og hakket frisk koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smør med hvitløk i.
Tilsett resten, med unntak av vinen.
Stek/fres i cirka 3 minutter på middels varme.
Tilsett hvitvin og kok inn på middels varme mens du rører til det tykner godt. Det tar cirka 4-5 minutter.
Gi krabbeklørne et hakk med baksiden av en kniv så de sprekker.
Fjern paven og gjellene fra krabbekroppen.
Smør/gni det hele godt inn i peppermiksen, og legg en klatt med peppermiksen i hovedskallene. La det stå og trekke smak i 30 minutter.
Fyr opp grillen, og grill dem på indirekte varme i en bakke som tåler varmen fra grillen. Vend rundt et par ganger. Det tar mellom 7-9 minutter hvis du har lokk på grillen.
Server med limebåter og hakket frisk koriander.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?