Til hovedinnhold

Grillet makrell med potetkompott og brunet smør

45 min
12 varer
63
Grillet makrell med potetkompott og brunet smør

Noe av det beste Michelin-kokk Mikael Svensson visste som liten var stekt sild. Her har han laget en vri med sesongens makrell, som er grillet og servert med potetkompott av nypoteter blandet med syltet rødløk, rørte tyttebær og brunet smør. Superenkelt og supergodt! Du kan godt bruke ferdig tyttebærsyltetøy.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 2 stykker makrell, store

Potetkompott

  • 1 stk rødløk
  • hvitvinseddik
  • 700 g nypotet
  • 200 g smør, romtemperert
  • 1.5 dl rømme
  • 0.5 dl gressløk, finkuttet
  • 0.5 dl dill, hakket
  • salt

Tyttebær

  • 150 g tyttebær
  • 100 g vann
  • 100 g brunt sukker

Brunet smør

  • 200 g smør, saltet, gjerne økologisk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker makrell, store

Potetkompott

  • 1 stk rødløk
  • hvitvinseddik
  • 700 g nypotet
  • 200 g smør, romtemperert
  • 1.5 dl rømme
  • 0.5 dl gressløk, finkuttet
  • 0.5 dl dill, hakket
  • salt

Tyttebær

  • 150 g tyttebær
  • 100 g vann
  • 100 g brunt sukker

Brunet smør

  • 200 g smør, saltet, gjerne økologisk

Potetkompott

Kutt rødløken i tynne skiver og legg den i en skål med hvitvinseddik. Eddiken skal dekke over rødløken.
Vask nypotetene. Kok de i usaltet vann, med skall, til de er møre. Hell av vannet fra potetene og knus dem med en gaffel.
Ha i smør og rømme og rør. Sil rødløken som har ligget i eddik. Vend i rødløk, dill og gressløk i potetmosen rett før servering. Smak til med salt.

Brunet smør

Ha smøret i en kjele på middels høy varme til smøret smelter. Det begynner å bli brunet når du ser at skummet som kommer opp er lysebrunt.
Trekk da kjelen til siden og la smøret brune ferdig på ettervarme.

Makrell

Skjær fisken fra beinet og fjern bukbeinene. Kutt deretter forsiktig ut midtbeinene og ned på hver sin side av skinnet. Skjær under for å fjerne beinene uten å ødelegge skinnet. 
Pensle fisken på skinnsiden med litt brunet smør. Salt fisken på begge sider.
Grill makrellen på høy varme til skinnet er sprøtt. Fisken skal slippe fra grillristen. Kjenn med baksiden av fingeren på den siden av fisken som ikke ligger direkte på grillen. Den er ferdig når den kjennes som vanlig kroppstemperatur.
woman cooking

Bon appetit!

Potetkompott

Kutt rødløken i tynne skiver og legg den i en skål med hvitvinseddik. Eddiken skal dekke over rødløken.
Vask nypotetene. Kok de i usaltet vann, med skall, til de er møre. Hell av vannet fra potetene og knus dem med en gaffel.
Ha i smør og rømme og rør. Sil rødløken som har ligget i eddik. Vend i rødløk, dill og gressløk i potetmosen rett før servering. Smak til med salt.

Brunet smør

Ha smøret i en kjele på middels høy varme til smøret smelter. Det begynner å bli brunet når du ser at skummet som kommer opp er lysebrunt.
Trekk da kjelen til siden og la smøret brune ferdig på ettervarme.

Makrell

Skjær fisken fra beinet og fjern bukbeinene. Kutt deretter forsiktig ut midtbeinene og ned på hver sin side av skinnet. Skjær under for å fjerne beinene uten å ødelegge skinnet. 
Pensle fisken på skinnsiden med litt brunet smør. Salt fisken på begge sider.
Grill makrellen på høy varme til skinnet er sprøtt. Fisken skal slippe fra grillristen. Kjenn med baksiden av fingeren på den siden av fisken som ikke ligger direkte på grillen. Den er ferdig når den kjennes som vanlig kroppstemperatur.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?