Til hovedinnhold

Hjemmelaget sandwich-is

1 h 30 min
10 varer
121
Hjemmelaget sandwich-is

Her får du en perfekt kombinasjon av fløyelsmyk is og seige cookies. Lag hjemmelaget sandwich-is med fantastisk gode chocolate chip cookies! Mørk sjokolade kan byttes ut med lys eller hvit sjokolade, eller du kan bruke fargerike sjokoladelinser. Dryss en klype flaksalt over kjeksdeigen før steking. Oppskriften på gir mellom 20 og 30 cookies.

Ingredienser

20
stk

Chocolate chip cookies

  • 225 g meierismør, romtemperert
  • 150 g brunt sukker
  • 200 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts salt
  • 2 stykker egg, store
  • 380 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 350 g mørk sjokolade, hakket

Til servering

  • iskrem, eller sorbet, etter ønske

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Chocolate chip cookies

  • 225 g meierismør, romtemperert
  • 150 g brunt sukker
  • 200 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts salt
  • 2 stykker egg, store
  • 380 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 350 g mørk sjokolade, hakket

Til servering

  • iskrem, eller sorbet, etter ønske
Pisk smør, brunt sukker, sukker, vaniljesukker og salt sammen til blandingen blir lys og luftig. Stopp maskinen og skrap ned langs kantene et par ganger underveis i piskingen.
Tilsett eggene, ett om gangen. Pisk det første egget godt inn i smørkremen før du tilsetter det neste.
Bland raskt inn mel og bakepulver, og bland til slutt inn sjokoladen. Har du tid, er det fint hvis deigen får hvile i kjøleskapet over natten.
Varm ovnen til 180 grader. Lag små boller på størrelse med valnøtter, og sett bollene med litt mellomrom på et stekebrett med bakepapir.
Trykk dem litt lett sammen og stek kjeksen midt i ovnen i cirka 12 minutter. Kjeksen skal være myk i midten.
Lag deilige sandwicher av to nystekte kjeks med en stor kule is i mellom.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk smør, brunt sukker, sukker, vaniljesukker og salt sammen til blandingen blir lys og luftig. Stopp maskinen og skrap ned langs kantene et par ganger underveis i piskingen.
Tilsett eggene, ett om gangen. Pisk det første egget godt inn i smørkremen før du tilsetter det neste.
Bland raskt inn mel og bakepulver, og bland til slutt inn sjokoladen. Har du tid, er det fint hvis deigen får hvile i kjøleskapet over natten.
Varm ovnen til 180 grader. Lag små boller på størrelse med valnøtter, og sett bollene med litt mellomrom på et stekebrett med bakepapir.
Trykk dem litt lett sammen og stek kjeksen midt i ovnen i cirka 12 minutter. Kjeksen skal være myk i midten.
Lag deilige sandwicher av to nystekte kjeks med en stor kule is i mellom.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?