Til hovedinnhold

Churros med sjokoladesaus

1 h 30 min
11 varer
347
Churros med sjokoladesaus

Finnes det noe bedre enn luftige og sprø churros med sjokolade- og karamellsaus? Røren holder seg greit et par dager i kjøleskapet, og Dulce de leche lager du enkelt ved å legge en uåpnet boks med søt kondensert melk i kokende vann og la det småkoke i 2-3 timer. Pass på at det hele tiden er nok vann i kasserollen.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 5 dl vann
  • 200 g meierismør
  • 300 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 1 klype salt
  • 5 stk egg
  • olje, nøytral, til steking/fritering

Til rulling og servering

  • 2 dl sukker
  • 2 ss kanel
  • sjokoladesaus
  • dulce de leche

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 5 dl vann
  • 200 g meierismør
  • 300 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 1 klype salt
  • 5 stk egg
  • olje, nøytral, til steking/fritering

Til rulling og servering

  • 2 dl sukker
  • 2 ss kanel
  • sjokoladesaus
  • dulce de leche
Kok opp vannet i en tykkbunnet kasserolle. (Ikke la vannet bli stående å koke, da fordamper vannet og væskeforholdet kan bli feil). Smelt smøret i det kokende vannet. Bland sammen siktet mel, vaniljesukker og salt. Hell alt det tørre over i smørvannet under stadig omrøring med en tresleiv. La kasserollen stå over middels varme og rør til det blir en stor klump. Ha deigen over i en bakebolle. Rør inn ett og ett egg ved middels høy hastighet (bruk K-kroken). Ikke tilsett det neste egget før det forrige er rørt helt inn. Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene et par ganger underveis.
Fyll røren over i en sprøytepose med stjernetipp. Bland sukker og kanel (hvis ønskelig) i en dyp tallerken eller lignende.
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle over middels høy varme til oljen er varm, cirkaq 180 grader. Sprøyt lange kakestenger rett i oljen (bruk gjerne en saks og klipp av lengdene mens du sprøyter med et jevnt trykk). Ikke lag for mange om gangen. Friter stengene i 3-4 minutter og snu dem ofte underveis slik at de blir jevnt stekt.
La kakestengene få renne raskt av seg på kjøkkenpapir før de straks rulles i sukker og kanelblandingen. Server varme churros med sjokoladesaus og/eller dulce de leche.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp vannet i en tykkbunnet kasserolle. (Ikke la vannet bli stående å koke, da fordamper vannet og væskeforholdet kan bli feil). Smelt smøret i det kokende vannet. Bland sammen siktet mel, vaniljesukker og salt. Hell alt det tørre over i smørvannet under stadig omrøring med en tresleiv. La kasserollen stå over middels varme og rør til det blir en stor klump. Ha deigen over i en bakebolle. Rør inn ett og ett egg ved middels høy hastighet (bruk K-kroken). Ikke tilsett det neste egget før det forrige er rørt helt inn. Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene et par ganger underveis.
Fyll røren over i en sprøytepose med stjernetipp. Bland sukker og kanel (hvis ønskelig) i en dyp tallerken eller lignende.
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle over middels høy varme til oljen er varm, cirkaq 180 grader. Sprøyt lange kakestenger rett i oljen (bruk gjerne en saks og klipp av lengdene mens du sprøyter med et jevnt trykk). Ikke lag for mange om gangen. Friter stengene i 3-4 minutter og snu dem ofte underveis slik at de blir jevnt stekt.
La kakestengene få renne raskt av seg på kjøkkenpapir før de straks rulles i sukker og kanelblandingen. Server varme churros med sjokoladesaus og/eller dulce de leche.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?