Til hovedinnhold

Brasilianske osteboller med grillet biff og chimichurri

1 h 30 min
20 varer
138
Brasilianske osteboller med grillet biff og chimichurri

Saftige brasilianske osteboller fylt med skiver av grillet biff, rød chimichurri og koriander- og limesaus er såpass små at du kan spise fire, og såpass gode at du kanskje har lyst på enda flere.
Tips: Du kan erstatte tapioka-mel med finsiktet hvetemel og/eller maisenna.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk biff, møre, à 150-200 gram
  • ruccolasalat

Rød chimichurri

  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk rødløk, liten
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk jalapeño
  • 3 ss rødvinseddik
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts oregano
  • 1 bunt koriander, liten
  • salt

Koriander- og limesaus

  • 2 dl koriander, hakket
  • 1 fedd hvitløk, stort
  • 1 ts sukker
  • 1 stk lime, saften
  • 2 ss olivenolje, mild
  • salt
  • pepper, kvernet

Osteboller

  • 2.5 dl melk
  • 3 ss smør
  • 4.5 dl tapiokamel
  • 0.5 ts salt
  • 2 stk egg, store
  • 3.5 dl parmesan, revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk biff, møre, à 150-200 gram
  • ruccolasalat

Rød chimichurri

  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk rødløk, liten
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk jalapeño
  • 3 ss rødvinseddik
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts oregano
  • 1 bunt koriander, liten
  • salt

Koriander- og limesaus

  • 2 dl koriander, hakket
  • 1 fedd hvitløk, stort
  • 1 ts sukker
  • 1 stk lime, saften
  • 2 ss olivenolje, mild
  • salt
  • pepper, kvernet

Osteboller

  • 2.5 dl melk
  • 3 ss smør
  • 4.5 dl tapiokamel
  • 0.5 ts salt
  • 2 stk egg, store
  • 3.5 dl parmesan, revet
Gni biffene inn med salt og pepper og litt olje. Grill biffene over høy varme (bruk gjerne en grillpanne) i cirka 3 minutter på hver side. La biffene hvile på en tallerken i 10 minutter før servering. Skjær biffen i tynne skiver, på tvers av fibrene, rett før servering.
Rens paprikaen og skjær den i biter. Rens og grovhakk løk og hvitløk. Del chilien på langs, skrap vekk frøene og grovhakk chilien. Bland paprika, løk, hvitløk, chili og resten av ingrediensene til chimichurrien i en hurtigmikser og kjør det raskt sammen til en «grynete» saus. Smak til med en god klype salt.
Hakk eller riv hvitløken til koriandersausen og kjør alle ingrediensene sammen til en jevn grønn saus. Smak til med salt og pepper.
Kok opp vannet til ostebollene i en tykkbunnet kasserolle. (Ikke la vannet bli stående å koke, da fordamper vannet og væskeforholdet kan bli feil). Smelt smøret i det kokende vannet. Rør inn salt og tapioka. La kasserollen stå over middels varme og rør (med en tresleiv)til det blir en samlet masse.
Ha deigen over i en bakebolle. Rør inn ett og ett egg ved middels høy hastighet (bruk K-spaden). Ikke tilsett det neste egget før det forrige er rørt helt inn.
Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene et par ganger underveis. Rør til slutt inn revet parmesan.
Varm ovnen til 190 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Bruk to spiseskjeer, eller en iskuler, og lag 16 like store boller av deigen. (La bollene ha litt luft mellom seg på brettet da de blåser seg litt opp under steking). Stek bollene midt i ovnen i cirka 25 minutter. Bollene er best når de er varme og nystekte. Fyll bollene med litt salat og biffkjøtt i tynne skiver. Topp med chimichurri og koriander- og limesaus.
woman cooking

Bon appetit!

Gni biffene inn med salt og pepper og litt olje. Grill biffene over høy varme (bruk gjerne en grillpanne) i cirka 3 minutter på hver side. La biffene hvile på en tallerken i 10 minutter før servering. Skjær biffen i tynne skiver, på tvers av fibrene, rett før servering.
Rens paprikaen og skjær den i biter. Rens og grovhakk løk og hvitløk. Del chilien på langs, skrap vekk frøene og grovhakk chilien. Bland paprika, løk, hvitløk, chili og resten av ingrediensene til chimichurrien i en hurtigmikser og kjør det raskt sammen til en «grynete» saus. Smak til med en god klype salt.
Hakk eller riv hvitløken til koriandersausen og kjør alle ingrediensene sammen til en jevn grønn saus. Smak til med salt og pepper.
Kok opp vannet til ostebollene i en tykkbunnet kasserolle. (Ikke la vannet bli stående å koke, da fordamper vannet og væskeforholdet kan bli feil). Smelt smøret i det kokende vannet. Rør inn salt og tapioka. La kasserollen stå over middels varme og rør (med en tresleiv)til det blir en samlet masse.
Ha deigen over i en bakebolle. Rør inn ett og ett egg ved middels høy hastighet (bruk K-spaden). Ikke tilsett det neste egget før det forrige er rørt helt inn.
Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene et par ganger underveis. Rør til slutt inn revet parmesan.
Varm ovnen til 190 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Bruk to spiseskjeer, eller en iskuler, og lag 16 like store boller av deigen. (La bollene ha litt luft mellom seg på brettet da de blåser seg litt opp under steking). Stek bollene midt i ovnen i cirka 25 minutter. Bollene er best når de er varme og nystekte. Fyll bollene med litt salat og biffkjøtt i tynne skiver. Topp med chimichurri og koriander- og limesaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?