Hjemmelaget falafel i pita er perfekt både til middag og i matpakken.
Falafel lages ofte av tørkede kikerter som har vært bløtlagt i rikelig med vann over natten. Det gir bollene en fastere konsistens, men de bør da friteres eller stekes i godt med olje i 3-5 minutter. Brukes kokte kikerter, får bollene en mykere konsistens og må behandles forsiktig i pannen for ikke å ødelegge fasongen.
500 g kikerter, bløtlagt natten over, evt. ferdigkokte
1 stk løk
3 fedd hvitløk, finhakket
2 ss potetmel
2.5 ts spisskummen, malt
2.5 ts korianderfrø
1 ts chilipulver, eller chiliflakes
1 ss sitronsaft
1 dl persille, frisk og hakket, evt. koriander
1 ts salt
olje, nøytral, til steking
Yoghurtdressing
2 dl gresk yoghurt
2 ss tahini
2 ss sitronsaft
1 fedd hvitløk, finhakket
Til servering
pitabrød, se egen oppskrift, eller kjøpt
hummus
salat
agurk, i tynne skiver eller terninger
syltet rødløk
bladpersille, frisk og hakket, evt. koriander
syltede jalapeños, eller banana peppers
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
500 g kikerter, bløtlagt natten over, evt. ferdigkokte
1 stk løk
3 fedd hvitløk, finhakket
2 ss potetmel
2.5 ts spisskummen, malt
2.5 ts korianderfrø
1 ts chilipulver, eller chiliflakes
1 ss sitronsaft
1 dl persille, frisk og hakket, evt. koriander
1 ts salt
olje, nøytral, til steking
Yoghurtdressing
2 dl gresk yoghurt
2 ss tahini
2 ss sitronsaft
1 fedd hvitløk, finhakket
Til servering
pitabrød, se egen oppskrift, eller kjøpt
hummus
salat
agurk, i tynne skiver eller terninger
syltet rødløk
bladpersille, frisk og hakket, evt. koriander
syltede jalapeños, eller banana peppers
Hell av laken eller bløtevannet til kikertene. Skyll dem i kaldt vann, la vannet renne godt av og tørk ertene godt på et kjøkkenklede. Det er viktig å få vekk mest mulig av vannet.
Bruk en kjøkkenmaskin eller hurtigmikser og kjør kikerter, løk og hvitløk til en jevn mos. Tilsett potetmel, spisskummen, korianderfrø, chili og sitron.
Kjør alt godt sammen til massen samler seg. Tilsett urter og kjør blandingen litt til. Smak til med salt og kvernet pepper.
Form farsen til valnøttstore boller. Bollene kan lages god tid i forveien og oppbevares i kjøleskapet.
Stek bollene gylne i stekepannen i en god klunk olje før servering.
Rør sammen tahini og sitronsaft til dressinge. Tilsett yoghurt og hvitløk og smak til med salt og pepper. Virker dressingen veldig tykk, kan du tynne den ut med litt vann.
Server falaflene i varme pitabrød med hummus, yoghurtdressing, agurk, rødløk, chili og friske urter.
Bon appetit!
Hell av laken eller bløtevannet til kikertene. Skyll dem i kaldt vann, la vannet renne godt av og tørk ertene godt på et kjøkkenklede. Det er viktig å få vekk mest mulig av vannet.
Bruk en kjøkkenmaskin eller hurtigmikser og kjør kikerter, løk og hvitløk til en jevn mos. Tilsett potetmel, spisskummen, korianderfrø, chili og sitron.
Kjør alt godt sammen til massen samler seg. Tilsett urter og kjør blandingen litt til. Smak til med salt og kvernet pepper.
Form farsen til valnøttstore boller. Bollene kan lages god tid i forveien og oppbevares i kjøleskapet.
Stek bollene gylne i stekepannen i en god klunk olje før servering.
Rør sammen tahini og sitronsaft til dressinge. Tilsett yoghurt og hvitløk og smak til med salt og pepper. Virker dressingen veldig tykk, kan du tynne den ut med litt vann.
Server falaflene i varme pitabrød med hummus, yoghurtdressing, agurk, rødløk, chili og friske urter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto