Til hovedinnhold

Hjemmelaget falafel i pita

1 h
20 varer
683
Hjemmelaget falafel i pita

Hjemmelaget falafel i pita er perfekt både til middag og i matpakken.

Falafel lages ofte av tørkede kikerter som har vært bløtlagt i rikelig med vann over natten. Det gir bollene en fastere konsistens, men de bør da friteres eller stekes i godt med olje i 3-5 minutter. Brukes kokte kikerter, får bollene en mykere konsistens og må behandles forsiktig i pannen for ikke å ødelegge fasongen.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g kikerter, bløtlagt natten over, evt. ferdigkokte
  • 1 stk løk
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss potetmel
  • 2.5 ts spisskummen, malt
  • 2.5 ts korianderfrø
  • 1 ts chilipulver, eller chiliflakes
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl persille, frisk og hakket, evt. koriander
  • 1 ts salt
  • olje, nøytral, til steking

Yoghurtdressing

  • 2 dl gresk yoghurt
  • 2 ss tahini
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 fedd hvitløk, finhakket

Til servering

  • pitabrød, se egen oppskrift, eller kjøpt
  • hummus
  • salat
  • agurk, i tynne skiver eller terninger
  • syltet rødløk
  • bladpersille, frisk og hakket, evt. koriander
  • syltede jalapeños, eller banana peppers

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 500 g kikerter, bløtlagt natten over, evt. ferdigkokte
  • 1 stk løk
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss potetmel
  • 2.5 ts spisskummen, malt
  • 2.5 ts korianderfrø
  • 1 ts chilipulver, eller chiliflakes
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl persille, frisk og hakket, evt. koriander
  • 1 ts salt
  • olje, nøytral, til steking

Yoghurtdressing

  • 2 dl gresk yoghurt
  • 2 ss tahini
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 fedd hvitløk, finhakket

Til servering

  • pitabrød, se egen oppskrift, eller kjøpt
  • hummus
  • salat
  • agurk, i tynne skiver eller terninger
  • syltet rødløk
  • bladpersille, frisk og hakket, evt. koriander
  • syltede jalapeños, eller banana peppers
Hell av laken eller bløtevannet til kikertene. Skyll dem i kaldt vann, la vannet renne godt av og tørk ertene godt på et kjøkkenklede. Det er viktig å få vekk mest mulig av vannet.
Bruk en kjøkkenmaskin eller hurtigmikser og kjør kikerter, løk og hvitløk til en jevn mos. Tilsett potetmel, spisskummen, korianderfrø, chili og sitron.
Kjør alt godt sammen til massen samler seg. Tilsett urter og kjør blandingen litt til. Smak til med salt og kvernet pepper.
Form farsen til valnøttstore boller. Bollene kan lages god tid i forveien og oppbevares i kjøleskapet.
Stek bollene gylne i stekepannen i en god klunk olje før servering.
Rør sammen tahini og sitronsaft til dressinge. Tilsett yoghurt og hvitløk og smak til med salt og pepper. Virker dressingen veldig tykk, kan du tynne den ut med litt vann.
Server falaflene i varme pitabrød med hummus, yoghurtdressing, agurk, rødløk, chili og friske urter.
woman cooking

Bon appetit!

Hell av laken eller bløtevannet til kikertene. Skyll dem i kaldt vann, la vannet renne godt av og tørk ertene godt på et kjøkkenklede. Det er viktig å få vekk mest mulig av vannet.
Bruk en kjøkkenmaskin eller hurtigmikser og kjør kikerter, løk og hvitløk til en jevn mos. Tilsett potetmel, spisskummen, korianderfrø, chili og sitron.
Kjør alt godt sammen til massen samler seg. Tilsett urter og kjør blandingen litt til. Smak til med salt og kvernet pepper.
Form farsen til valnøttstore boller. Bollene kan lages god tid i forveien og oppbevares i kjøleskapet.
Stek bollene gylne i stekepannen i en god klunk olje før servering.
Rør sammen tahini og sitronsaft til dressinge. Tilsett yoghurt og hvitløk og smak til med salt og pepper. Virker dressingen veldig tykk, kan du tynne den ut med litt vann.
Server falaflene i varme pitabrød med hummus, yoghurtdressing, agurk, rødløk, chili og friske urter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?