Til hovedinnhold

Kyllingburger i pita med coleslaw og jordbærsalsa

1 h
23 varer
541
Kyllingburger i pita med coleslaw og jordbærsalsa

Med kyllingburger i pita med coleslaw og jordbærsalsa får burgermiddagen en ny vri! Middagen blir løftet av en enkel hjemmelaget coleslaw og en frisk jordbærsalsa. Perfekt på fine sommerdager ved grillen, men like god når snøen laver.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk egg, et lite egg, sammenpisket
  • 1 ss potetmel
  • 1 ts spisskummen
  • 2 ts ingefær, frisk, revet
  • 2 ts hvitløk, frisk, revet
  • 0.5 stk rød chili, renset for frø, finhakket
  • 4 ss koriander, frisk og hakket, evt. persille
  • 1 ts salt
  • pepper

Enkel spicy coleslaw

  • 0.5 stk sommerkål
  • 1 stk gulrot
  • 1 dl majones
  • 0.5 dl gresk yoghurt, naturell
  • 1 klype sukker
  • 1 ss sriracha

Jordbærsalsa

  • 200 g jordbær, rensede
  • 1 stk rødløk, liten
  • 1 stk grønn chili
  • 2 ss olivenolje
  • 0.5 stk lime
  • 1 bunt koriander
  • salt
  • pepper

Til servering

  • pitabrød, Se egen oppskrift, eller kjøpt
  • hoisinsaus
  • koriander

Slik gjør du:

  • 600 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk egg, et lite egg, sammenpisket
  • 1 ss potetmel
  • 1 ts spisskummen
  • 2 ts ingefær, frisk, revet
  • 2 ts hvitløk, frisk, revet
  • 0.5 stk rød chili, renset for frø, finhakket
  • 4 ss koriander, frisk og hakket, evt. persille
  • 1 ts salt
  • pepper

Enkel spicy coleslaw

  • 0.5 stk sommerkål
  • 1 stk gulrot
  • 1 dl majones
  • 0.5 dl gresk yoghurt, naturell
  • 1 klype sukker
  • 1 ss sriracha

Jordbærsalsa

  • 200 g jordbær, rensede
  • 1 stk rødløk, liten
  • 1 stk grønn chili
  • 2 ss olivenolje
  • 0.5 stk lime
  • 1 bunt koriander
  • salt
  • pepper

Til servering

  • pitabrød, Se egen oppskrift, eller kjøpt
  • hoisinsaus
  • koriander
Bland alle burgeringrediensene raskt sammen til en smidig blanding. Dekk til og la blandingen stå en halvtimes tid i kjøleskapet.
Del i fire like store deler, ha litt olje på hendene og form fire tykke fine burgere.
Stek burgerne i en varm stekepanne eller grill burgerne i en grillpanne. Det tar cirka 3-4 minutter på hver side før burgerne er gjennomstekte.
Finsnitt kålen og skjær gulroten i tynne strimler. Bland kål og gulrot med to gode klyper salt. Kna det godt sammen og la det marinere i 10-15 minutter.
Rør sammen majones, yoghurt, sukker og chilisaus. Bland grønnsakene sammen med chilimajonesen og smak til med mer salt hvis nødvendig.
Skjær jordbærene i biter. Finhakk eller finsnitt rødløk og chili. Bland sammen jordbær, rødløk, chili og olivenolje.
Smak salsaen til med limesaft, salt og kvernet pepper. Rør til slutt inn hakket koriander.
Fyll varme pitabrød med kyllingburger, coleslaw og jordbærsalsa. Topp med litt hoisinsaus og frisk koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alle burgeringrediensene raskt sammen til en smidig blanding. Dekk til og la blandingen stå en halvtimes tid i kjøleskapet.
Del i fire like store deler, ha litt olje på hendene og form fire tykke fine burgere.
Stek burgerne i en varm stekepanne eller grill burgerne i en grillpanne. Det tar cirka 3-4 minutter på hver side før burgerne er gjennomstekte.
Finsnitt kålen og skjær gulroten i tynne strimler. Bland kål og gulrot med to gode klyper salt. Kna det godt sammen og la det marinere i 10-15 minutter.
Rør sammen majones, yoghurt, sukker og chilisaus. Bland grønnsakene sammen med chilimajonesen og smak til med mer salt hvis nødvendig.
Skjær jordbærene i biter. Finhakk eller finsnitt rødløk og chili. Bland sammen jordbær, rødløk, chili og olivenolje.
Smak salsaen til med limesaft, salt og kvernet pepper. Rør til slutt inn hakket koriander.
Fyll varme pitabrød med kyllingburger, coleslaw og jordbærsalsa. Topp med litt hoisinsaus og frisk koriander.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?