Til hovedinnhold

Gyros i pita med tzatziki

1 h
21 varer
4.8k
Gyros med tazatziki i pitabrød

Lag deilig gresk gyros i pita med tzatziki og drøm deg bort til de greske øyer! Kjøttet blir ekstra godt om det får marinere over natten. Anslått tidsbruk er ikke medregnet marinering.

Har du tid til overs kan du gjerne lage pitabrødene selv.

Tips: De friske urtene i marinaden kan erstattes med tørkede (2 teskjeer av hver urt). Frisk mynte i tzatzikien kan erstattes med en god klype tørket mynte. Dill kan også brukes, eventuelt en blanding av mynte og dill.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g strimlet svinekjøtt
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rødløk, liten
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss honning, flytende
  • 1 ss oregano, frisk og hakket
  • 1 ss timian, frisk og hakket
  • 1 ss rosmarin, frisk og hakket
  • salt
  • pepper
  • olje, til steking

Til servering

  • løk, finsnittet
  • tomater, grovhakkede
  • pommes frites
  • persille, hakket
  • pitabrød

Tzatziki

  • 1 stk agurk
  • 2 fedd hvitløk
  • 5 dl gresk yoghurt, eller yoghurt naturell
  • 1 ts hvitvinseddik, eller sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss mynte, frisk, hakket
  • salt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 500 g strimlet svinekjøtt
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rødløk, liten
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss honning, flytende
  • 1 ss oregano, frisk og hakket
  • 1 ss timian, frisk og hakket
  • 1 ss rosmarin, frisk og hakket
  • salt
  • pepper
  • olje, til steking

Til servering

  • løk, finsnittet
  • tomater, grovhakkede
  • pommes frites
  • persille, hakket
  • pitabrød

Tzatziki

  • 1 stk agurk
  • 2 fedd hvitløk
  • 5 dl gresk yoghurt, eller yoghurt naturell
  • 1 ts hvitvinseddik, eller sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss mynte, frisk, hakket
  • salt

Tzatziki

Riv agurken på et rivjern og legg den over i en sil. Dryss over en klype salt, bland godt og la agurken ligge et kvarters tid. Press mest mulig vann ut av agurken (legg agurken på midten av et rent kjøkkenklede, pakk sammen og klem ut overflødig væske).
Finhakk eller riv hvitløken og bland sammen hvitløk, yoghurt, eddik, olivenolje og mynte. Rør inn agurken og smak til med mer salt hvis nødvendig. Litt kvernet pepper kan også brukes.

Gyros

Skjær kjøttet i strimler. Finhakk løk og hvitløk. Bland sammen kjøtt, løk, hvitløk, olje, eddik, honning og krydderurter. La kjøttet marinere i minst 1 time og gjerne natten over.
Varm en stor stekepanne. Krydre kjøttet med salt og kvernet pepper og stek det over høy varme til kjøttet er gjennomstekt.
Fyll pitabrødene med kjøtt, tzatziki, løk, tomater, persille og pommes frites.
woman cooking

Bon appetit!

Tzatziki

Riv agurken på et rivjern og legg den over i en sil. Dryss over en klype salt, bland godt og la agurken ligge et kvarters tid. Press mest mulig vann ut av agurken (legg agurken på midten av et rent kjøkkenklede, pakk sammen og klem ut overflødig væske).
Finhakk eller riv hvitløken og bland sammen hvitløk, yoghurt, eddik, olivenolje og mynte. Rør inn agurken og smak til med mer salt hvis nødvendig. Litt kvernet pepper kan også brukes.

Gyros

Skjær kjøttet i strimler. Finhakk løk og hvitløk. Bland sammen kjøtt, løk, hvitløk, olje, eddik, honning og krydderurter. La kjøttet marinere i minst 1 time og gjerne natten over.
Varm en stor stekepanne. Krydre kjøttet med salt og kvernet pepper og stek det over høy varme til kjøttet er gjennomstekt.
Fyll pitabrødene med kjøtt, tzatziki, løk, tomater, persille og pommes frites.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?