Til hovedinnhold

Jordbæris med swirl og marengs

4 h
6 varer
181
Jordbæris med swirl og marengs

Hjemmelaget iskrem er det beste som finnes. Dette er en deilig, hjemmelaget vaniljeis som er lagt lagvis med rørte jordbær, slik at du får en lekker, rød marmoreing når du lager iskremkuler. I tillegg har jeg blandet i noen hvite marengs, som gjør iskremen enda stiligere og bedre.
En mer sommerlig dessert skal du lete lenge etter! 
Iskremen passer til en form eller beholder som rommer 1,5 liter. 
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 5 stk eggeplomme
  • 1.5 dl sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 500 g jordbærsyltetøy, tykt, rørt
  • 50 g marengs

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 stk eggeplomme
  • 1.5 dl sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 500 g jordbærsyltetøy, tykt, rørt
  • 50 g marengs
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut vaniljefrøene og bland med eggedosisen.
Pisk kremfløten til myk krem i en annen bolle. Vend kremen inn i eggedosisen.
Kle en avlang brødform som rommer 1,5 liter med bakepapir. Hell halvparten av iskremblandingen i formen. Fordel over halvparten av det rørte jordbærsyltetøyet. Dytt nedi noen marengs. Hell over resten av iskremblandingen og fordel over resten av jordbærsyltetøyet. Bruk skaftet på en kniv og dra den frem og tilbake i formen et par ganger slik at iskremen blir lett marmorert. Dytt noen flere marengs ned i iskremen og dryss over knuste marengs til slutt.
Sett formen i fryseren i minst 5 timer og gjerne over natten slik at iskremen stivner. Ta isen ut av fryseren cirka 20 minutter før servering slik at isen mykner tilstrekkelig til at du kan lage iskremkuler.
Sett formen i fryseren i minst 5 timer og gjerne over natten slik at iskremen stivner. Ta isen ut av fryseren cirka 20 minutter før servering slik at isen mykner tilstrekkelig til at du kan lage iskremkuler.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut vaniljefrøene og bland med eggedosisen.
Pisk kremfløten til myk krem i en annen bolle. Vend kremen inn i eggedosisen.
Kle en avlang brødform som rommer 1,5 liter med bakepapir. Hell halvparten av iskremblandingen i formen. Fordel over halvparten av det rørte jordbærsyltetøyet. Dytt nedi noen marengs. Hell over resten av iskremblandingen og fordel over resten av jordbærsyltetøyet. Bruk skaftet på en kniv og dra den frem og tilbake i formen et par ganger slik at iskremen blir lett marmorert. Dytt noen flere marengs ned i iskremen og dryss over knuste marengs til slutt.
Sett formen i fryseren i minst 5 timer og gjerne over natten slik at iskremen stivner. Ta isen ut av fryseren cirka 20 minutter før servering slik at isen mykner tilstrekkelig til at du kan lage iskremkuler.
Sett formen i fryseren i minst 5 timer og gjerne over natten slik at iskremen stivner. Ta isen ut av fryseren cirka 20 minutter før servering slik at isen mykner tilstrekkelig til at du kan lage iskremkuler.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?