Til hovedinnhold

Terte med bær og ostefyll

6 h
10 varer
246
Terte med bær og ostefyll
Kristine Ilstad - Det søte liv

Terte med bær og ostefyll består av en anvendelig mørdeigsbunn, som her er fylt med et lekkert ostefyll. Sitronsaft gjør at ostefyllet får lett og deilig smak. Pynt terten med sommerens bær, og sett kaken kjølig frem til servering.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

6
porsjoner

Tertebunn

  • 300 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 1 ts bakepulver
  • 200 g smør
  • 1 stk egg

Ostefyll

  • 300 g kremost
  • 3 dl creme fraiche
  • 150 g melis
  • 3 plate(r) gelatin
  • 1 stk sitron, revet skall og presset saft

Pynt

  • 400 g bær, friske bær og moreller

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Tertebunn

  • 300 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 1 ts bakepulver
  • 200 g smør
  • 1 stk egg

Ostefyll

  • 300 g kremost
  • 3 dl creme fraiche
  • 150 g melis
  • 3 plate(r) gelatin
  • 1 stk sitron, revet skall og presset saft

Pynt

  • 400 g bær, friske bær og moreller
Varm ovnen til 200 grader.
Ha mel, melis og bakepulver i en food processor. Tilsett smøret og kjør maskinen slik at smøret smuldrer seg fint i det tørre. Tilsett egget og kjør videre slik at deigen samler seg.
Klem deigen utover i bunn og kanter på en smurt, rund terteform (28 cm i diameter) med avtagbar kant. Prikk deigen et par ganger med en gaffel.
Klem deigen utover i bunn og kanter på en smurt, rund terteform (28 cm i diameter) med avtagbar kant. Prikk deigen et par ganger med en gaffel.
Legg et stykke bakepapir over deigen og fyll opp paiformen med keramiske bakekuler. Tørkede erter eller bønner kan også brukes. Forstek tertebunnen midt i ovnen i 10 minutter.
Ta kaken ut av ovnen og fjern forsiktig bakepapiret og bakekulene. Sett kaken tilbake midt i ovnen ved 200 grader og stek kaken i cirka 10 minutter til. Kaken skal da være gyllen i kantene og gjennomstekt.
Ta kaken ut av ovnen og fjern forsiktig bakepapiret og bakekulene. Sett kaken tilbake midt i ovnen ved 200 grader og stek kaken i cirka 10 minutter til. Kaken skal da være gyllen i kantene og gjennomstekt.
Ta kaken ut av ovnen og la den bli helt kald.
Til ostefyllet piskes først kremost, crème fraîche og melis sammen. Bløtlegg gelatinplaten i kaldt vann i 5 minutter.
Riv skallet av sitronen og press ut saften. Varm opp sitronsaften i en liten kopp i mikrobølgeovnen.
Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene og løs dem opp i den varme sitronsaften. Vend dette og sitronskallet i ostefyllet.
Hell ostefyllet i den avkjølte tertebunnen og sett kaken i kjøleskapet til ostefyllet har stivnet, gjerne over natten.
Pynt kaken med friske bær og halve moreller.
Pynt kaken med friske bær og halve moreller.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 200 grader.
Ha mel, melis og bakepulver i en food processor. Tilsett smøret og kjør maskinen slik at smøret smuldrer seg fint i det tørre. Tilsett egget og kjør videre slik at deigen samler seg.
Klem deigen utover i bunn og kanter på en smurt, rund terteform (28 cm i diameter) med avtagbar kant. Prikk deigen et par ganger med en gaffel.
Klem deigen utover i bunn og kanter på en smurt, rund terteform (28 cm i diameter) med avtagbar kant. Prikk deigen et par ganger med en gaffel.
Legg et stykke bakepapir over deigen og fyll opp paiformen med keramiske bakekuler. Tørkede erter eller bønner kan også brukes. Forstek tertebunnen midt i ovnen i 10 minutter.
Ta kaken ut av ovnen og fjern forsiktig bakepapiret og bakekulene. Sett kaken tilbake midt i ovnen ved 200 grader og stek kaken i cirka 10 minutter til. Kaken skal da være gyllen i kantene og gjennomstekt.
Ta kaken ut av ovnen og fjern forsiktig bakepapiret og bakekulene. Sett kaken tilbake midt i ovnen ved 200 grader og stek kaken i cirka 10 minutter til. Kaken skal da være gyllen i kantene og gjennomstekt.
Ta kaken ut av ovnen og la den bli helt kald.
Til ostefyllet piskes først kremost, crème fraîche og melis sammen. Bløtlegg gelatinplaten i kaldt vann i 5 minutter.
Riv skallet av sitronen og press ut saften. Varm opp sitronsaften i en liten kopp i mikrobølgeovnen.
Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene og løs dem opp i den varme sitronsaften. Vend dette og sitronskallet i ostefyllet.
Hell ostefyllet i den avkjølte tertebunnen og sett kaken i kjøleskapet til ostefyllet har stivnet, gjerne over natten.
Pynt kaken med friske bær og halve moreller.
Pynt kaken med friske bær og halve moreller.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?