Til hovedinnhold

Sjokoladekake i langpanne - Texas sheet cake

1 h
12 varer
2.6k
Sjokoladekake i langpanne - Texas sheet cake

Prøv denne oppskriften på sjokoladekake i langpanne , og kjent som Texas sheet cake!

Aller best blir denne sjokoladekaken hvis du heller glasuren over den varme kaken og lar kaken avkjøle seg i romtemperatur. Får den en natt i kjøleskapet blir konsistensen langt seigere, men fortsatt supersaftig. 

Pekannøtter kan sløyfes hvis ønskelig, eller de kan byttes ut med valnøtter, ristede hasselnøtter, mandler eller peanøtter 

Oppskriften passer til en langpanne, cirka 25 x 30 cm.  

Ingredienser

12
porsjoner
  • 5 dl sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 240 g meierismør
  • 4 ss kakao
  • 2.5 dl vann, varmt
  • 2 stykker egg, store
  • 1.5 dl kefir, evt. rømme eller melk

Glasur

  • 200 g meierismør
  • 4 ss kakao
  • 6 ss melk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 400 g melis
  • 150 g pekannøtter

Slik gjør du:

  • 5 dl sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 240 g meierismør
  • 4 ss kakao
  • 2.5 dl vann, varmt
  • 2 stykker egg, store
  • 1.5 dl kefir, evt. rømme eller melk

Glasur

  • 200 g meierismør
  • 4 ss kakao
  • 6 ss melk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 400 g melis
  • 150 g pekannøtter
Varm ovnen til 170 grader. Kle kakeformen med bakepapir.
Bland sukker, mel, bakepulver og vaniljesukker i en bakebolle.
Smelt smøret i en kasserolle. Visp inn kakaopulver og tilsett varmt vann.
Kok opp og la kakaosmøret koke skikkelig 30 sekunder. Hell kakaosmøret over melblandingen og rør til alt er godt blandet. Røren skal være helt glatt og klumpfri.
Visp sammen egg og kefirmelk og hell det over i sjokoladerøren. Bland alt godt sammen, hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 35 minutter.
Smelt smøret til glasuren i en kasserolle. Visp inn kakao og la kakaosmøret koke i 30 sekunder.
Skru av varmen og visp inn melk, vaniljesukker og siktet melis. Glasuren skal bli tykk, glatt og blank. Vend til slutt inn hakkede pekannøtter.
Hell glasuren over den varme kaken. Avkjøl i romtemperatur.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 170 grader. Kle kakeformen med bakepapir.
Bland sukker, mel, bakepulver og vaniljesukker i en bakebolle.
Smelt smøret i en kasserolle. Visp inn kakaopulver og tilsett varmt vann.
Kok opp og la kakaosmøret koke skikkelig 30 sekunder. Hell kakaosmøret over melblandingen og rør til alt er godt blandet. Røren skal være helt glatt og klumpfri.
Visp sammen egg og kefirmelk og hell det over i sjokoladerøren. Bland alt godt sammen, hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 35 minutter.
Smelt smøret til glasuren i en kasserolle. Visp inn kakao og la kakaosmøret koke i 30 sekunder.
Skru av varmen og visp inn melk, vaniljesukker og siktet melis. Glasuren skal bli tykk, glatt og blank. Vend til slutt inn hakkede pekannøtter.
Hell glasuren over den varme kaken. Avkjøl i romtemperatur.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?