Til hovedinnhold

Boller med crème fraîche og bær

3 h
11 varer
616
Boller med crème fraîche og bær

Store, myke hveteboller som fylles med crème fraîche og bær, blir sommerlige og utrolig gode! 

Jeg har her brukt en blanding av bringebær og blåbær, men du kan bruke de bærene du liker best og har tilgjengelig. 

Dryss på godt med sukker til slutt - det gir ekstra deilige boller!

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner

Gjærdeig

  • 5 dl helmelk
  • 150 g smør
  • 125 g melis
  • 50 g gjær
  • 0.5 ts kardemomme
  • 750 g hvetemel

Fyll

  • 4 dl creme fraiche
  • 200 g bringebær
  • 300 g blåbær

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 1 dl sukker

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Gjærdeig

  • 5 dl helmelk
  • 150 g smør
  • 125 g melis
  • 50 g gjær
  • 0.5 ts kardemomme
  • 750 g hvetemel

Fyll

  • 4 dl creme fraiche
  • 200 g bringebær
  • 300 g blåbær

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 1 dl sukker
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37 grader). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. La deigen heve i 30 minutter.
Del den hevede deigen i 10-12 emner. Form hvert emne til boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater og klemmes flate. La bollene heve i 30 minutter. Bruk så fingrene og trykk ned en stor og vid grop i midten av hver bolle.
Del den hevede deigen i 10-12 emner. Form hvert emne til boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater og klemmes flate. La bollene heve i 30 minutter. Bruk så fingrene og trykk ned en stor og vid grop i midten av hver bolle.
Fyll gropene med en stor spiseskje crème fraîche. Legg på rikelig med bær. Pensle over deigkanten med sammenvispet egg og dryss godt med sukker over både deigkanten og bærene i midten (jeg bruker cirka 1 spiseskje sukker på hver bolle).
Fyll gropene med en stor spiseskje crème fraîche. Legg på rikelig med bær. Pensle over deigkanten med sammenvispet egg og dryss godt med sukker over både deigkanten og bærene i midten (jeg bruker cirka 1 spiseskje sukker på hver bolle).
Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i cirka 12- 15 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist før servering.
Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i cirka 12- 15 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37 grader). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. La deigen heve i 30 minutter.
Del den hevede deigen i 10-12 emner. Form hvert emne til boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater og klemmes flate. La bollene heve i 30 minutter. Bruk så fingrene og trykk ned en stor og vid grop i midten av hver bolle.
Del den hevede deigen i 10-12 emner. Form hvert emne til boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater og klemmes flate. La bollene heve i 30 minutter. Bruk så fingrene og trykk ned en stor og vid grop i midten av hver bolle.
Fyll gropene med en stor spiseskje crème fraîche. Legg på rikelig med bær. Pensle over deigkanten med sammenvispet egg og dryss godt med sukker over både deigkanten og bærene i midten (jeg bruker cirka 1 spiseskje sukker på hver bolle).
Fyll gropene med en stor spiseskje crème fraîche. Legg på rikelig med bær. Pensle over deigkanten med sammenvispet egg og dryss godt med sukker over både deigkanten og bærene i midten (jeg bruker cirka 1 spiseskje sukker på hver bolle).
Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i cirka 12- 15 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist før servering.
Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i cirka 12- 15 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?