Til hovedinnhold

Hjemmelaget sushi: Futomaki

1 h
18 varer
364
Hjemmelaget sushi: Futomaki

En futomaki er gjerne fylt med forskjellig godt. Her har jeg laget en variant med laks, tunfisk, mango og avokado. Du kan også bruke kokte reker, crabstick, vårløk o.l. 

Topp gjerne bitene med litt chilimajones, teriyakisaus og sprøstekt hvitløk.

Viktig: Fisk som skal spises rå må være av topp kvalitet og skal fryses ned til -20 grader i 24 timer for å unngå parasitter. Fiskefileten skal også være skinn- og benfri, og helt fri for slintrer og blodrester.  

Oppskriften gir 4 ruller. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 250 g sushiris
  • 3 - 4 ss eddiklake
  • 200 g laks
  • 200 g tunfisk, kokte reker, crabstick
  • 0.5 - 1 stk mango
  • 1 stk agurk
  • 2 stykker vårløk
  • 1 stk avokado
  • 4 plate(r) noritang
  • wasabi, eller wasabiperler
  • sesamfrø, ristede
  • chilimajones
  • teriyakisaus

Eddiklake til sushiris

  • 1 dl riseddik
  • 5 ss sukker
  • 2 ts salt

Til servering

  • soyasaus
  • syltet ingefær

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 250 g sushiris
  • 3 - 4 ss eddiklake
  • 200 g laks
  • 200 g tunfisk, kokte reker, crabstick
  • 0.5 - 1 stk mango
  • 1 stk agurk
  • 2 stykker vårløk
  • 1 stk avokado
  • 4 plate(r) noritang
  • wasabi, eller wasabiperler
  • sesamfrø, ristede
  • chilimajones
  • teriyakisaus

Eddiklake til sushiris

  • 1 dl riseddik
  • 5 ss sukker
  • 2 ts salt

Til servering

  • soyasaus
  • syltet ingefær

Eddiklake

Ha alle ingrediensene til eddiklaken i en liten kasserolle. Varm opp under omrøring til sukkeret og saltet er oppløst. Avkjøl.

Sushiris

Hell risen i en bolle og «vask» risen 3-6 ganger. (Tilsett kaldt vann, rør godt rundt, hell av vannet, tilsett nytt vann og så videre.) «Vaskevannet» skal til slutt være nesten helt klart. La gjerne risen ligge i vann en halv times tid før koking.
Ha ris og vann i en kasserolle med lokk. Bruk forholdet 3 deler vann og 2 deler ris (altså 375 g vann til 250 g ris). Kok opp og la det koke skikkelig i 3-4 minutter. Skru ned varmen til det laveste og la risen trekke videre i 15 minutter til risen er mør.
Ta risen ut av kasserollen (ha den gjerne over i en glass- eller stålbolle) og la den avkjøle seg noe. Vend inn eddiklake, litt etter litt. Smak deg frem. Risen skal være fuktig og klebrig, men ikke bløt. Rør om av og til, uten å ødelegge riskornene. 
Dekk til bollen med et fuktig klede slik at risen holder på fuktigheten, og bruk fuktige hender når du jobber med risen.

Fyll

Skjær fisk, mango og grønnsaker i staver/strimler (ikke bruk den innerste bløte kjernen på agurken).

Montering

Kle bambusmaten med plastfilm. Legg et noriflak på bambusmatten med den glatte siden av flaket ned.
Fordel et tynt lag ris på flaket. Klem det forsiktig utover, men la det være igjen et par centimeters klaring øverst. Smør litt chilimajones, wasabiperler eller en syltynn stripe wasabi på midten (på tvers) av noriflaket. Dryss over sesamfrø og legg på strimler med fisk, mango og grønnsaker.
Rull den nærmeste langsiden over fyllet og rull risen videre sammen som en stram rullekake med hjelp av bambusmatten. Skjær rullen i 6-8 biter med en fuktig og sylskarp kniv.
Topp gjerne bitene med litt chilimajones, teriyakisaus og sprøstekt hvitløk.
Topp gjerne bitene med litt chilimajones, teriyakisaus og sprøstekt hvitløk.
woman cooking

Bon appetit!

Eddiklake

Ha alle ingrediensene til eddiklaken i en liten kasserolle. Varm opp under omrøring til sukkeret og saltet er oppløst. Avkjøl.

Sushiris

Hell risen i en bolle og «vask» risen 3-6 ganger. (Tilsett kaldt vann, rør godt rundt, hell av vannet, tilsett nytt vann og så videre.) «Vaskevannet» skal til slutt være nesten helt klart. La gjerne risen ligge i vann en halv times tid før koking.
Ha ris og vann i en kasserolle med lokk. Bruk forholdet 3 deler vann og 2 deler ris (altså 375 g vann til 250 g ris). Kok opp og la det koke skikkelig i 3-4 minutter. Skru ned varmen til det laveste og la risen trekke videre i 15 minutter til risen er mør.
Ta risen ut av kasserollen (ha den gjerne over i en glass- eller stålbolle) og la den avkjøle seg noe. Vend inn eddiklake, litt etter litt. Smak deg frem. Risen skal være fuktig og klebrig, men ikke bløt. Rør om av og til, uten å ødelegge riskornene. 
Dekk til bollen med et fuktig klede slik at risen holder på fuktigheten, og bruk fuktige hender når du jobber med risen.

Fyll

Skjær fisk, mango og grønnsaker i staver/strimler (ikke bruk den innerste bløte kjernen på agurken).

Montering

Kle bambusmaten med plastfilm. Legg et noriflak på bambusmatten med den glatte siden av flaket ned.
Fordel et tynt lag ris på flaket. Klem det forsiktig utover, men la det være igjen et par centimeters klaring øverst. Smør litt chilimajones, wasabiperler eller en syltynn stripe wasabi på midten (på tvers) av noriflaket. Dryss over sesamfrø og legg på strimler med fisk, mango og grønnsaker.
Rull den nærmeste langsiden over fyllet og rull risen videre sammen som en stram rullekake med hjelp av bambusmatten. Skjær rullen i 6-8 biter med en fuktig og sylskarp kniv.
Topp gjerne bitene med litt chilimajones, teriyakisaus og sprøstekt hvitløk.
Topp gjerne bitene med litt chilimajones, teriyakisaus og sprøstekt hvitløk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?