Til hovedinnhold

Rullekake med krem og jordbær

1 h
8 varer
221
Rullekake med krem og jordbær

Hvem kan motstå fristende jordbær og myk pisket krem rullet sammen i en luftig sukkerbunn med en knasende sprø sukkerkant?

Prøv denne gode rullekaken med krem og jordbær, og husk at rullekaker er ment å nytes med det samme!

Jordbær kan byttes ut med andre bær, rørte bær eller syltetøy. Du kan også droppe kremen inne i kaken hvis du skulle ønske det.

Er du glad i krem, kan du servere pisket krem ved siden av eller kle hele rullen med krem og pynte den med bær.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 6 stykker egg, mellomstore
  • 180 g sukker, finkornet + ekstra til dryssing
  • 150 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 - 2 dl mandler, skivede
  • smør, smeltet, eller nøytral olje

Fyll og pynt

  • 1 - 2 kurv jordbær
  • 5 dl fløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stykker egg, mellomstore
  • 180 g sukker, finkornet + ekstra til dryssing
  • 150 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 - 2 dl mandler, skivede
  • smør, smeltet, eller nøytral olje

Fyll og pynt

  • 1 - 2 kurv jordbær
  • 5 dl fløte
Varm ovnen til 180 grader. Dekk et stort stekebrett med bakepapir og smør papiret godt med smør eller olje.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Løft forsiktig inn siktet mel og bakepulver.
Stryk massen jevnt utover stekebrettet. Dryss over mandelflak og stek kaken midt i ovnen i cirka 15 minutter, eller til overflaten er gyllen og jevnt stekt.
Dryss et jevnt lag sukker på et ark med bakepapir. Arket må være minst like stort som kaken. Du kan også bruke et kjøkkenhåndkle.
Vend den nystekte kaken over på bakepapiret eller kjøkkenhåndkleet. Legg et klede eller et kaldt stekebrett over kaken slik at den holder seg myk. Avkjøl.
Spar noen fine jordbær til pynt. Rens og del resten av bærene.
Pisk fløten til krem. Bre 2/3 av kremen jevnt utover kaken, men la det være igjen en 2 cm bred kant på langsiden lengst fra deg.
Dryss over de delte bærene.
Begynn med langsiden nærmest deg og rull kaken tett sammen ved hjelp av bakepapiret eller kjøkkenhåndkleet.
Pass på at skjøten ligger ned, og løft rullekaken forsiktig over på et fat.
Pynt med resten av kremen og hele eller delte jordbær.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader. Dekk et stort stekebrett med bakepapir og smør papiret godt med smør eller olje.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Løft forsiktig inn siktet mel og bakepulver.
Stryk massen jevnt utover stekebrettet. Dryss over mandelflak og stek kaken midt i ovnen i cirka 15 minutter, eller til overflaten er gyllen og jevnt stekt.
Dryss et jevnt lag sukker på et ark med bakepapir. Arket må være minst like stort som kaken. Du kan også bruke et kjøkkenhåndkle.
Vend den nystekte kaken over på bakepapiret eller kjøkkenhåndkleet. Legg et klede eller et kaldt stekebrett over kaken slik at den holder seg myk. Avkjøl.
Spar noen fine jordbær til pynt. Rens og del resten av bærene.
Pisk fløten til krem. Bre 2/3 av kremen jevnt utover kaken, men la det være igjen en 2 cm bred kant på langsiden lengst fra deg.
Dryss over de delte bærene.
Begynn med langsiden nærmest deg og rull kaken tett sammen ved hjelp av bakepapiret eller kjøkkenhåndkleet.
Pass på at skjøten ligger ned, og løft rullekaken forsiktig over på et fat.
Pynt med resten av kremen og hele eller delte jordbær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?