Til hovedinnhold

Jordbærgaletter

1 h 30 min
12 varer
123
Jordbærgaletter

Jordbærgaletter er befriende uperfekte i all sin enkelhet, men likevel elegante. En rustikk terte kan komme i alle størrelser og fasonger, så lag en stor om du heller ønsker det.

Bland gjerne jordbærene med litt søt og tykk balsamico for en ekstra smak av det rustikke. Hvis du vil bygge enda litt videre på den følelsen, kan du toppe terten med en raus kule vaniljeis, for så å drysse over litt grovknust sort pepper. Rist pepperkornene først i en varm tørr panne, for da blir smaken rundere og mer aromatisk.

Du kan også bruke litt marsipan under jordbærene sammen med eller istedenfor vaniljekremen. Bruk en marsipan med høyt innhold av mandler for best resultat. Et par små blader med rosmarin eller timian sammen med jordbærene blir også godt, og det samme gjelder litt revet frisk ingefær eller finrevet appelsinskall.

Ingredienser

8
porsjoner

Mørdeig

  • 100 g smør, kaldt, delt i små biter
  • 150 g mel
  • 1 ss melis
  • 60 g crème fraîche, eller rømme

Fyll

  • 400 g jordbær
  • 4 ss sukker
  • 2 ss potetmel
  • 1 ss balsamico, tykk og søt (kan sløyfes)
  • 2 dl vaniljekrem

Pynt

  • 1 stk egg, sammenvispet, til pensling
  • perlesukker

Til servering

  • vaniljeis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Mørdeig

  • 100 g smør, kaldt, delt i små biter
  • 150 g mel
  • 1 ss melis
  • 60 g crème fraîche, eller rømme

Fyll

  • 400 g jordbær
  • 4 ss sukker
  • 2 ss potetmel
  • 1 ss balsamico, tykk og søt (kan sløyfes)
  • 2 dl vaniljekrem

Pynt

  • 1 stk egg, sammenvispet, til pensling
  • perlesukker

Til servering

  • vaniljeis
Bland smør, mel og melis i en hurtigmikser. Kjør det raskt sammen til smøret er jevnt fordelt i melet, men noen smørklumper her og der gjør ingenting.
Tilsett crème fraîche eller rømme og kjør til deigen begynner å samle seg. Hell deigen ut på kjøkkenbenken, kna den raskt sammen og rull mørdeigen til en tykk pølse. Pakk mørdeigen i plastfilm og la den hvile i minst 30 minutter i kjøleskapet.
Rens og del bærene i skiver eller biter. Bland jordbærene med sukker, potetmel og balsamico.
Varm ovnen til 200 grader.
Skjær mørdeigen i 8 jevne skiver. Dryss bakebordet med litt mel og kjevl hver skive ut til en rund leiv med cirka 0,5 cm tykkelse.
Løft leivene over på et stekebrett med bakepapir. Smør litt vaniljekrem på midten av hver mørdeigsbunn. Fordel jordbærene på vaniljekremen.
Brett kantene 2 cm inn mot midten. Pensle kantene med egg og dryss over sukker.
Stek tertene midt i ovnen i cirka 20 minutter. Server tertene lune, gjerne med en kule vaniljeis.
woman cooking

Bon appetit!

Bland smør, mel og melis i en hurtigmikser. Kjør det raskt sammen til smøret er jevnt fordelt i melet, men noen smørklumper her og der gjør ingenting.
Tilsett crème fraîche eller rømme og kjør til deigen begynner å samle seg. Hell deigen ut på kjøkkenbenken, kna den raskt sammen og rull mørdeigen til en tykk pølse. Pakk mørdeigen i plastfilm og la den hvile i minst 30 minutter i kjøleskapet.
Rens og del bærene i skiver eller biter. Bland jordbærene med sukker, potetmel og balsamico.
Varm ovnen til 200 grader.
Skjær mørdeigen i 8 jevne skiver. Dryss bakebordet med litt mel og kjevl hver skive ut til en rund leiv med cirka 0,5 cm tykkelse.
Løft leivene over på et stekebrett med bakepapir. Smør litt vaniljekrem på midten av hver mørdeigsbunn. Fordel jordbærene på vaniljekremen.
Brett kantene 2 cm inn mot midten. Pensle kantene med egg og dryss over sukker.
Stek tertene midt i ovnen i cirka 20 minutter. Server tertene lune, gjerne med en kule vaniljeis.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?