Til hovedinnhold

Sjokoladekake uten egg med kokosstrø

1 h 30 min
11 varer
689
Sjokoladekake uten egg med kokosstrø

Det er alltid kjekt å ha en skikkelig god oppskrift på sjokoladekake i langpanne på lur, som både er lett å få til og rask å lage. Denne kaken inneholder ikke egg, men surmelk i deigen gjør at kaken blir kjempesaftig likevel. En favoritt blant store og små! 
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 150 g smør
  • 5 ss bakekakao
  • 1 l kefir
  • 7 dl sukker
  • 1 ss natron
  • 9 dl hvetemel

Sjokoladekrem

  • 150 g smør
  • 100 g kokesjokolade
  • 3 ss bakekakao
  • 500 g melis
  • 1 ss vaniljesukker
  • 0.5 dl melk

Pynt

  • 0.5 dl kokos

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 150 g smør
  • 5 ss bakekakao
  • 1 l kefir
  • 7 dl sukker
  • 1 ss natron
  • 9 dl hvetemel

Sjokoladekrem

  • 150 g smør
  • 100 g kokesjokolade
  • 3 ss bakekakao
  • 500 g melis
  • 1 ss vaniljesukker
  • 0.5 dl melk

Pynt

  • 0.5 dl kokos
Smelt smøret og bland med kakaopulver.
Ha kefir i en stor rørebolle. Bland i sukkeret og sjokoladesmøret. Rør deretter inn natron og hvetemelet.
Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i cirka 40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Til sjokoladekremen smeltes først smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Tilsett også kakaopulveret og rør blandingen jevn.
Ha melis og vaniljesukker i en rørebolle. Tilsett sjokoladesmøret og melk. Pisk sjokoladekremen luftig.
Bre sjokoladekremen over kaken. Dryss over kokos og skjær kaken i firkanter.
Bre sjokoladekremen over kaken. Dryss over kokos og skjær kaken i firkanter.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret og bland med kakaopulver.
Ha kefir i en stor rørebolle. Bland i sukkeret og sjokoladesmøret. Rør deretter inn natron og hvetemelet.
Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i cirka 40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Til sjokoladekremen smeltes først smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Tilsett også kakaopulveret og rør blandingen jevn.
Ha melis og vaniljesukker i en rørebolle. Tilsett sjokoladesmøret og melk. Pisk sjokoladekremen luftig.
Bre sjokoladekremen over kaken. Dryss over kokos og skjær kaken i firkanter.
Bre sjokoladekremen over kaken. Dryss over kokos og skjær kaken i firkanter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?