Til hovedinnhold

Rabarbrakake med hvit sjokolade og kremostglasur

2 h
13 varer
91
Rabarbrakake med hvit sjokolade og kremostglasur

Dette er en av favorittoppskriftene med rabarbra til den populære, danske kakebloggeren Anne Moltke Dahl bak AnneAuChocolat.dk.  Rabarbrakaken består av hvit sjokolade og mandler, og den er toppet med kremostglasur, enda mer hvit sjokolade og bakt rabarbra. Topp gjerne kaken med mer rabarbra enn vist på bildet hvis du ønsker mer rabarbrasmak. La kaken avkjøle et par timer etter steking. Dette er ikke medregnet i tidsbruken. 

Ingredienser

8
porsjoner
  • 100 g mandler
  • 100 g smør
  • 100 g hvit sjokolade, god kvalitet
  • 2 stykker egg
  • 80 g sukker
  • 0.5 stk sitron, økologisk, revet skall

Bakt rabarbra

  • 250 g rabarbra
  • 1 dl vann
  • 100 g sukker
  • 2 ss sitronsaft

Topping

  • 50 g hvit sjokolade, god kvalitet
  • 150 g kremost
  • 50 g smør, mykt
  • 20 g melis
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • sitronskall, revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g mandler
  • 100 g smør
  • 100 g hvit sjokolade, god kvalitet
  • 2 stykker egg
  • 80 g sukker
  • 0.5 stk sitron, økologisk, revet skall

Bakt rabarbra

  • 250 g rabarbra
  • 1 dl vann
  • 100 g sukker
  • 2 ss sitronsaft

Topping

  • 50 g hvit sjokolade, god kvalitet
  • 150 g kremost
  • 50 g smør, mykt
  • 20 g melis
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • sitronskall, revet
Knus mandlene helt fint i en minihakker eller blender.
Smelt smør i en gryte. Finhakk  den hvite sjokoladen. Ta gryten av varmen, og tilsett den hvite sjokoladen. Rør godt rundt, slik at sjokoladen smelter helt sammen med smøret. Avkjøl sjokoladeblandingen.
Pisk egg og sukker til det får en lett og luftig konsistens. Tilsett deretter sjokoladeblandingen i eggedosisen litt og litt under omrøring. Vend i de knuste mandlene.
Ha deigen i en smurt rund springform (20 cm i diameter), som er kledd med bakepapir. Stek kaken i ovnen på 175 grader varmluft i 25-30 minutter.
La kaken avkjøle og sett den i kjøleskapet i noen timer – gjerne natten over.
Skjær rabarbrastilkene i stykker på 1 cm og ha dem i en ildfast form. Dryss over sukker og hell vann og sitronsaft over.
Bak rabarbraen i ovnen på 200 grader varmluft i cirka 12-15 minutter - til de er møre, men ikke for bløte.
Når rabarbraen er ferdigbakt, hell forsiktig rabarbralaken over i en liten gryte og reduser laken til en sirup. Hell den tilbake over rabarbraen. La rabarbraen avkjøle.
Hvis kaken ikke skal pyntes og serveres med en gang, kan du oppbevare rabarbraen i kjøleskapet.
Smelt hvit sjokolade til toppingen og la avkjøl.
Pisk kremost, smør, melis, vaniljefrø og revet sitronskall godt sammen i en bolle. Vend til slutt i den smeltede hvite sjokoladen.
Fordel kremen på toppen av kaken og pynt med bakt rabarbra og eventuelt små, hvite sjokoladeperler.
woman cooking

Bon appetit!

Knus mandlene helt fint i en minihakker eller blender.
Smelt smør i en gryte. Finhakk  den hvite sjokoladen. Ta gryten av varmen, og tilsett den hvite sjokoladen. Rør godt rundt, slik at sjokoladen smelter helt sammen med smøret. Avkjøl sjokoladeblandingen.
Pisk egg og sukker til det får en lett og luftig konsistens. Tilsett deretter sjokoladeblandingen i eggedosisen litt og litt under omrøring. Vend i de knuste mandlene.
Ha deigen i en smurt rund springform (20 cm i diameter), som er kledd med bakepapir. Stek kaken i ovnen på 175 grader varmluft i 25-30 minutter.
La kaken avkjøle og sett den i kjøleskapet i noen timer – gjerne natten over.
Skjær rabarbrastilkene i stykker på 1 cm og ha dem i en ildfast form. Dryss over sukker og hell vann og sitronsaft over.
Bak rabarbraen i ovnen på 200 grader varmluft i cirka 12-15 minutter - til de er møre, men ikke for bløte.
Når rabarbraen er ferdigbakt, hell forsiktig rabarbralaken over i en liten gryte og reduser laken til en sirup. Hell den tilbake over rabarbraen. La rabarbraen avkjøle.
Hvis kaken ikke skal pyntes og serveres med en gang, kan du oppbevare rabarbraen i kjøleskapet.
Smelt hvit sjokolade til toppingen og la avkjøl.
Pisk kremost, smør, melis, vaniljefrø og revet sitronskall godt sammen i en bolle. Vend til slutt i den smeltede hvite sjokoladen.
Fordel kremen på toppen av kaken og pynt med bakt rabarbra og eventuelt små, hvite sjokoladeperler.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?