Til hovedinnhold

Banankake med nutella

1 h 30 min
12 varer
574
Banankake med kaffesmak og nutellakrem
Kristine Ilstad

Banankake med nutella er enkelt å lage, og kaken får ekstra myk konsistens av rømmen i røren. Den luftige kremen med sjokoladepålegget nutella har nydelig smak av sjokolade, hasselnøtter og kaffe.

Vil du ha ekstra god kaffesmak på banankaken så kan du dynke kakebunnene med varm kaffe før du fyller den med nutellakremen.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv. 

Ingredienser

8
porsjoner

Banankake

  • 125 g smør
  • 3 dl sukker
  • 2 stk egg, store
  • 4 stk banan, modne
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 4.5 dl hvetemel
  • 1 dl rømme

Til dynking

  • 0.5 dl kaffe, sterk

Nutellakrem

  • 250 g smør
  • 200 g melis
  • 200 g nutella
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ss kaffe, sterk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Banankake

  • 125 g smør
  • 3 dl sukker
  • 2 stk egg, store
  • 4 stk banan, modne
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 4.5 dl hvetemel
  • 1 dl rømme

Til dynking

  • 0.5 dl kaffe, sterk

Nutellakrem

  • 250 g smør
  • 200 g melis
  • 200 g nutella
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ss kaffe, sterk
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen.
Mos bananene. Dette gjøres raskt med stavmikser eller foodprosessor, men du kan også nøye deg med å bruke gaffel. Rør inn bananmosen.
Sikt i mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør i rømmen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i cirka 40 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken i formen før den forsiktig tas ut. Dra av bakepapiret og del kaken i to kakebunner.
Dynk kakebunnene godt med varm, sterk kaffe.
Til sjokoladekremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med de øvrige ingrediensene til en luftig sjokoladekrem.
Fyll kaken med halvparten av sjokoladekremen og fordel resten av kremen rundt og oppå kaken. Pynt kaken med kakestrøssel eller annen pynt du liker.
Fyll kaken med halvparten av sjokoladekremen og fordel resten av kremen rundt og oppå kaken. Pynt kaken med kakestrøssel eller annen pynt du liker.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen.
Mos bananene. Dette gjøres raskt med stavmikser eller foodprosessor, men du kan også nøye deg med å bruke gaffel. Rør inn bananmosen.
Sikt i mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør i rømmen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i cirka 40 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken i formen før den forsiktig tas ut. Dra av bakepapiret og del kaken i to kakebunner.
Dynk kakebunnene godt med varm, sterk kaffe.
Til sjokoladekremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med de øvrige ingrediensene til en luftig sjokoladekrem.
Fyll kaken med halvparten av sjokoladekremen og fordel resten av kremen rundt og oppå kaken. Pynt kaken med kakestrøssel eller annen pynt du liker.
Fyll kaken med halvparten av sjokoladekremen og fordel resten av kremen rundt og oppå kaken. Pynt kaken med kakestrøssel eller annen pynt du liker.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?