Til hovedinnhold

Kremkake med sjokoladeglaze

4 h
12 varer
97
Kremkake med sjokoladeglaze

Kremkake med sjokoladeglaze er en nydelig bløtkake, som passer utmerket til vårens og sommerens festlige anledninger.

Sukkerbrødet blir høyt og luftig, og fylles med deilige, sommerlige smaker av krem, marengs og jordbær. Kaken dekkes med en herlig sjokoladekrem som legges over den piskede fløtekremen.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner

Sukkerbrød

  • 4 stykker egg
  • 160 g sukker
  • 90 g hvetemel
  • 100 g potetmel
  • 1.5 ts bakepulver

Fyll og pynt

  • 6 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 400 g jordbær
  • 1 pose pikekyss

Sjokoladeglasur

  • 100 g smør
  • 100 g lys kokesjokolade
  • 4 stykker eggeplomme
  • 4 ss sukker

Slik gjør du:

Sukkerbrød

  • 4 stykker egg
  • 160 g sukker
  • 90 g hvetemel
  • 100 g potetmel
  • 1.5 ts bakepulver

Fyll og pynt

  • 6 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 400 g jordbær
  • 1 pose pikekyss

Sjokoladeglasur

  • 100 g smør
  • 100 g lys kokesjokolade
  • 4 stykker eggeplomme
  • 4 ss sukker
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt i de tørre ingrediensene og bland deigen forsiktig sammen.
Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 150 grader i 45 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to lag.
Pisk kremfløten til luftig krem sammen med vaniljesukker. Fyll kaken med halvparten av kremen. ¨
Press pikekyss ned i kremen og legg deretter på jordbær i skiver.
Legg på den andre kakebunnen. Dekk hele kaken med resten av kremen. Tynt på sidene og tykt på toppen. Sett kaken i kjøleskapet mens du lager sjokoladekremen.
Smelt smøret i en liten kjele sammen med sjokoladen. Rør blandingen jevn og avkjøl.
Pisk eggeplommene sammen med sukkeret til det blir lyst og luftig. Pisk inn det avkjølte sjokoladesmøret til du får en tykk sjokoladekrem.
La kremen stå kjøleskapet til den er fastere, men fortsatt bløt nok til at den kan smøres over kaken.
Ta kaken ut av kjøleskapet. Smør sjokoladekremen forsiktig over hele kaken ved hjelp av en smørekniv. Pynt med jordbær og marengs.
Ta kaken ut av kjøleskapet. Smør sjokoladekremen forsiktig over hele kaken ved hjelp av en smørekniv. Pynt med jordbær og marengs.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la kaken stå kaldt frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt i de tørre ingrediensene og bland deigen forsiktig sammen.
Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 150 grader i 45 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to lag.
Pisk kremfløten til luftig krem sammen med vaniljesukker. Fyll kaken med halvparten av kremen. ¨
Press pikekyss ned i kremen og legg deretter på jordbær i skiver.
Legg på den andre kakebunnen. Dekk hele kaken med resten av kremen. Tynt på sidene og tykt på toppen. Sett kaken i kjøleskapet mens du lager sjokoladekremen.
Smelt smøret i en liten kjele sammen med sjokoladen. Rør blandingen jevn og avkjøl.
Pisk eggeplommene sammen med sukkeret til det blir lyst og luftig. Pisk inn det avkjølte sjokoladesmøret til du får en tykk sjokoladekrem.
La kremen stå kjøleskapet til den er fastere, men fortsatt bløt nok til at den kan smøres over kaken.
Ta kaken ut av kjøleskapet. Smør sjokoladekremen forsiktig over hele kaken ved hjelp av en smørekniv. Pynt med jordbær og marengs.
Ta kaken ut av kjøleskapet. Smør sjokoladekremen forsiktig over hele kaken ved hjelp av en smørekniv. Pynt med jordbær og marengs.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la kaken stå kaldt frem til servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?