Til hovedinnhold

Mini-pavlova med bringebær

1 h 30 min
9 varer
226
Mini-pavlova med bringebær
Lene Engelstad

Mini-pavlova er ikke ulik marengskake og denne kommer med en ny vri: Marengs med bringebærswirl. Du koker opp frosne bringebær med litt melis og sitron, og rører så bringebærene inn i den ustekte marengsen. Bringebærfyllet bør være litt syrlig, slik at desserten ikke blir for søt.

Topp marengsene med pisket krem og friske bær.

Ingredienser

5
porsjoner
Obs: Oppskriften gir 5 porsjonskaker
  • 3 stk eggehvite
  • 180 g sukker
  • 1 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik

Bærfyll

  • 200 g bringebær, frosne
  • 2 ss melis
  • 1 ss sitronsaft

Pynt

  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • 150 g bær, friske

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk eggehvite
  • 180 g sukker
  • 1 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik

Bærfyll

  • 200 g bringebær, frosne
  • 2 ss melis
  • 1 ss sitronsaft

Pynt

  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • 150 g bær, friske
Kok opp frosne bringebær med melis og sitron. Kok i cirka 10 minutter. Smak på underveis, bærene bør være litt syrlige. Press bærene gjennom en finmasket sil, slik at du får bort frøene. Avkjøl i kjøleskapet.
Forvarm ovnen til 110 grader, varmluft. Ha eggehvitene i en ren bolle. ( Pass på at du ikke får med noe eggeplomme.) Pisk de til du har fått et mykt skum. Tilsett sukker litt og litt og pisk til du har en glatt, blank og fin marengs. Tilsett maisenna og eddik og pisk i cirka 30 sekunder til.
Kle stekebrett med bakepapir. Form 5 marengskaker på stekebretet. Du trenger Ikke bry deg så mye om formen nå. Legg litt bærfyll på en t-skje og bland det forsiktig inn i marengsen  slik at de blir marmorerte. Form kakene samtiidig. Stek nederst i ovnen i cirka 50 minutter. ( Dette vil varierer fra ovn til ovn.)  Slå av ovnen og la de stå inne i stekeovnen med døren litt åpen i omtrent 30 minutter før du tar kakene ut.
Pisk kremfløte med ønsket mengde sukker. Ikke la kremen bli for søt.
Server kakene med krem og friske bær.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp frosne bringebær med melis og sitron. Kok i cirka 10 minutter. Smak på underveis, bærene bør være litt syrlige. Press bærene gjennom en finmasket sil, slik at du får bort frøene. Avkjøl i kjøleskapet.
Forvarm ovnen til 110 grader, varmluft. Ha eggehvitene i en ren bolle. ( Pass på at du ikke får med noe eggeplomme.) Pisk de til du har fått et mykt skum. Tilsett sukker litt og litt og pisk til du har en glatt, blank og fin marengs. Tilsett maisenna og eddik og pisk i cirka 30 sekunder til.
Kle stekebrett med bakepapir. Form 5 marengskaker på stekebretet. Du trenger Ikke bry deg så mye om formen nå. Legg litt bærfyll på en t-skje og bland det forsiktig inn i marengsen  slik at de blir marmorerte. Form kakene samtiidig. Stek nederst i ovnen i cirka 50 minutter. ( Dette vil varierer fra ovn til ovn.)  Slå av ovnen og la de stå inne i stekeovnen med døren litt åpen i omtrent 30 minutter før du tar kakene ut.
Pisk kremfløte med ønsket mengde sukker. Ikke la kremen bli for søt.
Server kakene med krem og friske bær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?