Osteiskake med jordbær
1 h
9 varer
1.1k
Osteiskake med jordbær er midt i blinken hvis du ikke klarer å bestemme deg for om du skal lage ostekake eller iskake!
Med søtet kondensert melk, kremost og fløte er selve isblandingen kjempeenkel å lage. Rørte jordbær og kjeksmuler er heller ikke spesielt komplisert, og når alt dette blir lagt lagvis i en form, fryst til is og servert i rause porsjoner, er resultatet utrolig lett å like.
Ingredienser
8
porsjoner
Kjekssmuler
- 200 g digestive-kjeks
- 3 ss brunt sukker
- 4 ss smør, smeltet
Rørte jordbær
- 400 g jordbær, rensede, ferske eller fryste
- 0.5 - 1 dl sukker
Iskrem
- 300 g kremost
- 1 boks kondensert melk, søtet (ikke Vikingmelk)
- 1 ts vaniljesukker, ekte
- 4 dl fløte
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Kjekssmuler
- 200 g digestive-kjeks
- 3 ss brunt sukker
- 4 ss smør, smeltet
Rørte jordbær
- 400 g jordbær, rensede, ferske eller fryste
- 0.5 - 1 dl sukker
Iskrem
- 300 g kremost
- 1 boks kondensert melk, søtet (ikke Vikingmelk)
- 1 ts vaniljesukker, ekte
- 4 dl fløte
Knus kjeksen til fine smuler. Bland smulene med sukker og smeltet smør.
Mos bærene sammen med sukkeret.
Visp osten med halvparten av den kondenserte melken. Tilsett resten av melken og vaniljesukkeret og visp til en glatt og fyldig krem.
Visp fløten til krem og vend fløtekremen sammen med ostekremen.
Kle en liten langpanne eller form, cirka 25 x 25 cm, med bakepapir.
Dekk bunnen med halvparten av kjekssmulene og 1/3 av de rørte bærene. Bre over iskremen og topp med resten av bærene og kjekssmulene.
Frys ostekaken i minst 4-6 timer.
Skjær iskaken i jevne stykker før servering. Er kaken for hard kan du la den stå 20-30 minutter i kjøleskapet før servering.

Bon appetit!
Knus kjeksen til fine smuler. Bland smulene med sukker og smeltet smør.
Mos bærene sammen med sukkeret.
Visp osten med halvparten av den kondenserte melken. Tilsett resten av melken og vaniljesukkeret og visp til en glatt og fyldig krem.
Visp fløten til krem og vend fløtekremen sammen med ostekremen.
Kle en liten langpanne eller form, cirka 25 x 25 cm, med bakepapir.
Dekk bunnen med halvparten av kjekssmulene og 1/3 av de rørte bærene. Bre over iskremen og topp med resten av bærene og kjekssmulene.
Frys ostekaken i minst 4-6 timer.
Skjær iskaken i jevne stykker før servering. Er kaken for hard kan du la den stå 20-30 minutter i kjøleskapet før servering.