Til hovedinnhold

Sjokolademousse med nøttebunn

1 h 30 min
8 varer
904
Sjokolademousse med nøttebunn

Sjokolademousse med nøttebunn er laget etter en oppskrift som kokk Lise Finckenhagen lærte da hun var fersk lærling på Bagatelle, og den er fortsatt like god. Moussen er laget uten kremfløte, og dette gir den et litt lettere preg uten at det går ut over den fyldige sjokoladesmaken. 

Pynt gjerne sjokolademoussekaken med friske bær som bringebær, jordbær og blåbær.

Kaken trenger 6 timer avkjøling, og dette er ikke medregnet i tidsbruken. Kaken tåler fint å fryses. La i så fall kaken tine på fatet den skal serveres på, helst i kjøleskap.

Ingredienser

8
porsjoner

Nøttebunn

  • 2 stykker eggehvite, store
  • 100 g sukker
  • 125 g hasselnøtter, og/eller mandler

Sjokolademousse

  • 5 stykker egg, mellomstore/store
  • 300 g mørk sjokolade, 55-64 %
  • 150 g smør
  • 3 stykker gelatinplater
  • 1.5 dl kaffe, sterk
  • 100 g sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Nøttebunn

  • 2 stykker eggehvite, store
  • 100 g sukker
  • 125 g hasselnøtter, og/eller mandler

Sjokolademousse

  • 5 stykker egg, mellomstore/store
  • 300 g mørk sjokolade, 55-64 %
  • 150 g smør
  • 3 stykker gelatinplater
  • 1.5 dl kaffe, sterk
  • 100 g sukker

Nøttebunn

Smør en kakering (20-22 cm i diameter) eller kle den med bakepapir. Bruk gjerne en kakering uten bunn. Vanlig springform kan også brukes, men da må du kle bunnen med bakepapir.
Visp eggehviten til den begynner å skumme. Tilsett sukkeret litt etter litt mens det piskes ved middels hastighet. 
Når alt sukkeret er tilsatt, øker du hastigheten og pisker videre til tykk og blank marengs. Vend inn nøttene.
Sett kakeringen på et stekebrett med bakepapir. Hell i nøttemassen og bre den jevnt utover.
Stek bunnen i 25-30 minutter på 170 grader, avkjøl bunnen på rist. Løft bunnen over på det fatet den skal serveres på.
Vask kakeringen og sett den tilbake rundt nøttebunnen. Kle formen innvendig med en plastremse eller bakepapir.

Sjokolademousse

Skill eggene. Pass på at du ikke får rester av eggeplomme i hvitene. Hakk sjokoladen fint og ha den over i en stål- eller glassbolle.
Smelt smøret i en liten kasserolle. Hell det varme smøret over sjokoladen og rør til all sjokoladen har smeltet. Hvis det fortsatt er noen sjokoladeklumper igjen i blandingen, kan du sette bollen over et vannbad og varme blandingen forsiktig til alt er smeltet.
Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann i 7-8 minutter. Kok opp kaffen i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av de oppbløtte gelatinplatene og løs opp gelatinen i den varme kaffen.
Visp først eggeplommene og så kaffen inn i sjokoladeblandingen. Visp godt slik at sjokoladeblandingen blir tykk, blank, jevn og elastisk. Visp eggehviten til myk marengs sammen med sukkeret.
Vend marengsen inn i sjokoladeblandingen, og hell sjokolademoussen over i formen. La sjokolademoussen stivne i kjøleskap i minst 6 timer, og gjerne natten over.
Dra av plastremsen langs med kanten før servering. Pynt med revet eller skavet sjokolade og et kakaodryss.
Dra av plastremsen langs med kanten før servering. Pynt med revet eller skavet sjokolade og et kakaodryss.
woman cooking

Bon appetit!

Nøttebunn

Smør en kakering (20-22 cm i diameter) eller kle den med bakepapir. Bruk gjerne en kakering uten bunn. Vanlig springform kan også brukes, men da må du kle bunnen med bakepapir.
Visp eggehviten til den begynner å skumme. Tilsett sukkeret litt etter litt mens det piskes ved middels hastighet. 
Når alt sukkeret er tilsatt, øker du hastigheten og pisker videre til tykk og blank marengs. Vend inn nøttene.
Sett kakeringen på et stekebrett med bakepapir. Hell i nøttemassen og bre den jevnt utover.
Stek bunnen i 25-30 minutter på 170 grader, avkjøl bunnen på rist. Løft bunnen over på det fatet den skal serveres på.
Vask kakeringen og sett den tilbake rundt nøttebunnen. Kle formen innvendig med en plastremse eller bakepapir.

Sjokolademousse

Skill eggene. Pass på at du ikke får rester av eggeplomme i hvitene. Hakk sjokoladen fint og ha den over i en stål- eller glassbolle.
Smelt smøret i en liten kasserolle. Hell det varme smøret over sjokoladen og rør til all sjokoladen har smeltet. Hvis det fortsatt er noen sjokoladeklumper igjen i blandingen, kan du sette bollen over et vannbad og varme blandingen forsiktig til alt er smeltet.
Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann i 7-8 minutter. Kok opp kaffen i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av de oppbløtte gelatinplatene og løs opp gelatinen i den varme kaffen.
Visp først eggeplommene og så kaffen inn i sjokoladeblandingen. Visp godt slik at sjokoladeblandingen blir tykk, blank, jevn og elastisk. Visp eggehviten til myk marengs sammen med sukkeret.
Vend marengsen inn i sjokoladeblandingen, og hell sjokolademoussen over i formen. La sjokolademoussen stivne i kjøleskap i minst 6 timer, og gjerne natten over.
Dra av plastremsen langs med kanten før servering. Pynt med revet eller skavet sjokolade og et kakaodryss.
Dra av plastremsen langs med kanten før servering. Pynt med revet eller skavet sjokolade og et kakaodryss.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?