Til hovedinnhold

Pastasalat med hjemmelaget pesto

45 min
16 varer
471
Pastasalat med hjemmelaget pesto og fetaost

Pastasalat med pesto - fins det noe bedre? Du kan ha i nesten hva du vil, og godt blir det uansett. Med fetaost og hjemmelaget pesto av basilikum får du en pastasalat som passer like godt til frisk lunsj som lune kvelder.

Det er enkelt å lage pesto selv, men hvis du ikke har foodprosessor kan du også bruke stavmikser eller morter, eller kjøpe ferdig pesto på din lokale daglighandel.

Ingredienser

3
porsjoner

Pesto

  • 25 g pinjekjerner
  • 1 potte basilikum
  • 30 g parmesan
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje
  • sitronsaft, etter smak
  • salt og kvernet pepper

Pastasalat

  • 180 g pasta
  • 290 g kikerter, i lake
  • 1 ss oregano, tørket
  • 1 ss sitronsaft
  • 100 g salat
  • 80 g reddik
  • 0.3 stk rødløk
  • 0.5 stk eple
  • 25 g pinjekjerner
  • 100 g fetaost, smuldret
  • 20 g parmesan
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Pesto

  • 25 g pinjekjerner
  • 1 potte basilikum
  • 30 g parmesan
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje
  • sitronsaft, etter smak
  • salt og kvernet pepper

Pastasalat

  • 180 g pasta
  • 290 g kikerter, i lake
  • 1 ss oregano, tørket
  • 1 ss sitronsaft
  • 100 g salat
  • 80 g reddik
  • 0.3 stk rødløk
  • 0.5 stk eple
  • 25 g pinjekjerner
  • 100 g fetaost, smuldret
  • 20 g parmesan
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking

Pesto

Start med å riste pinjekjerner (både de som skal i pestoen og de som skal rett i salaten) i en tørr stekepanne.
I en foodprosessor blander du sammen basilikum, parmesan, hvitløk og halvparten av pinjekjernene (25 gram). Tilsett olje litt og litt og miks godt sammen.
Smak til med sitron, salt og pepper.

Pastasalat

Kok pasta etter anvisning på pakken.
Renn av laken på kikertene og skyld godt med kaldt vann. Varm olje i en stekepanne og stek kikerter med tørket oregano og sitronsaft. Stek noen få minutter, smak til med salt og pepper.
Skyll og riv salat og skjær reddik og rødløk i tynne skiver. Kutt eple i små biter. Finriv parmesan.
Bland pasta og kikerter (som er avkjølt) sammen med salat, reddik, rødløk, eple, pinjekjerner, smuldret fetaost og parmesan. Smak til med salt og pepper.
Server pastasalaten med pesto og nyt!
woman cooking

Bon appetit!

Pesto

Start med å riste pinjekjerner (både de som skal i pestoen og de som skal rett i salaten) i en tørr stekepanne.
I en foodprosessor blander du sammen basilikum, parmesan, hvitløk og halvparten av pinjekjernene (25 gram). Tilsett olje litt og litt og miks godt sammen.
Smak til med sitron, salt og pepper.

Pastasalat

Kok pasta etter anvisning på pakken.
Renn av laken på kikertene og skyld godt med kaldt vann. Varm olje i en stekepanne og stek kikerter med tørket oregano og sitronsaft. Stek noen få minutter, smak til med salt og pepper.
Skyll og riv salat og skjær reddik og rødløk i tynne skiver. Kutt eple i små biter. Finriv parmesan.
Bland pasta og kikerter (som er avkjølt) sammen med salat, reddik, rødløk, eple, pinjekjerner, smuldret fetaost og parmesan. Smak til med salt og pepper.
Server pastasalaten med pesto og nyt!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?