Til hovedinnhold

Ostekake i langpanne

8 h
10 varer
1.0k
Ostekake med gelélokk i langpanne
Kristine Ilstad

Her viser jeg deg hvordan du kan lage en klassisk ostekake i langpanne. Du bør ha en stor form som er i hvert fall 30 x 40 cm i størrelse og som måler minst 5 cm i høyden. Oppskriften gir 35 store ostekakestykker, så dette er en ideell kake å lage dersom du skal ha selskap.

Pynt med noen friske bringebær, jordbær og blåbær, og du har en super kake til for eksempel 17. mai! Men ostekaken er flott i seg selv også, med rødt gelélokk.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner

Bunn

  • 900 g havrekjeks, søt type
  • 400 g smør

Ostefromasj

  • 3 pakke sitrongelé, pulver
  • 7.5 dl vann, kokende
  • 9 dl lettrømme
  • 600 g kremost
  • 300 g melis
  • 3 ts vaniljesukker
  • 9 dl kremfløte

Gelélokk

  • 3 pakke bringebærgelé, pulver
  • 7.5 dl vann, kokende

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 900 g havrekjeks, søt type
  • 400 g smør

Ostefromasj

  • 3 pakke sitrongelé, pulver
  • 7.5 dl vann, kokende
  • 9 dl lettrømme
  • 600 g kremost
  • 300 g melis
  • 3 ts vaniljesukker
  • 9 dl kremfløte

Gelélokk

  • 3 pakke bringebærgelé, pulver
  • 7.5 dl vann, kokende
Start med å finne frem en stor langpanne og kle den med bakepapir. Rydd en hylle i kjøleskapet og sjekk at det går greit å ta langpannen inn og ut av hyllen.
Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha kjeksblandingen i langpannen og klem kjeksen jevnt utover hele bunnen. Sett langpannen i kjøleskapet mens du lager ostefyllet.
Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl geléblandingen til den er kald, men fortsatt flytende.
Finn frem en stor bakebolle og ha rømme, kremost, melis og vaniljesukker i bollen. Pisk blandingen jevn. Når geléblandingen er avkjølt, blandes den med ostemassen. Pisk kremfløten til tykk krem i en annen bolle. Visp kremen deretter inn i osteblandingen.
Ta langpannen ut av kjøleskapet og hell i ostefyllet. Sett langpannen forsiktig tilbake i kjøleskapet og la kaken stå der og stivne i 4-6 timer (og gjerne over natten).
Løs opp bringebærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl geléblandingen til den er helt kald, men fortsatt flytende. Hell geléen forsiktig over ostefyllet i langpannen. La kaken stå i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.
Del ostekaken opp i firkanter med en skarp kniv og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.
Del ostekaken opp i firkanter med en skarp kniv og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å finne frem en stor langpanne og kle den med bakepapir. Rydd en hylle i kjøleskapet og sjekk at det går greit å ta langpannen inn og ut av hyllen.
Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha kjeksblandingen i langpannen og klem kjeksen jevnt utover hele bunnen. Sett langpannen i kjøleskapet mens du lager ostefyllet.
Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl geléblandingen til den er kald, men fortsatt flytende.
Finn frem en stor bakebolle og ha rømme, kremost, melis og vaniljesukker i bollen. Pisk blandingen jevn. Når geléblandingen er avkjølt, blandes den med ostemassen. Pisk kremfløten til tykk krem i en annen bolle. Visp kremen deretter inn i osteblandingen.
Ta langpannen ut av kjøleskapet og hell i ostefyllet. Sett langpannen forsiktig tilbake i kjøleskapet og la kaken stå der og stivne i 4-6 timer (og gjerne over natten).
Løs opp bringebærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl geléblandingen til den er helt kald, men fortsatt flytende. Hell geléen forsiktig over ostefyllet i langpannen. La kaken stå i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.
Del ostekaken opp i firkanter med en skarp kniv og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.
Del ostekaken opp i firkanter med en skarp kniv og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?