Til hovedinnhold

Fylte kyllingbryst med mozzarella, basilikum og soltørket tomat

1 h
7 varer
1.0k
Fylte kyllingbryst med mozzarella, basilikum og soltørket tomat

De fylte kyllingbrystene kan for eksempel serveres med stekte grønne asparges, smørdampede aspargesbønner, potetstappe, blomkålmos eller risotto.
Tips : Mozzarella kan byttes ut med annen ost som mild blåmuggost eller brie. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk kyllingbryst, med skinn
  • 2 stk mozzarella
  • 100 g soltørkede tomater, myke
  • 12 stykker basilikumblader, store
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking
  • smør, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk kyllingbryst, med skinn
  • 2 stk mozzarella
  • 100 g soltørkede tomater, myke
  • 12 stykker basilikumblader, store
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking
  • smør, til steking
Varm ovnen til 200 grader. Bruk en spiss smal kniv, og lag en «lomme» inn fra den tykkeste delen på kyllingfileten. La mozzarellaen få renne godt av seg i en sil og videre på kjøkkenpapir.
Skjær tomatene i mindre biter. Fyll (eller stapp) tomater, biter av mozzarella og basilikumblader godt inn i «lommene».
Lukk åpningen ved hjelp av tannpirkere. Krydre de fylte kyllingbrystene med salt og pepper.
Varm en stor stekepanne med litt olje. Legg i kyllingen med skinnsiden ned. Stek til skinnet blir gyllent og sprøtt. Snu kyllingbrystene, ha en klatt med smør i pannen og stek et par minutter til på den andre siden til den får litt farge. Løft kyllingen over i en ildfast form (la skinnsiden ligge opp), og slå stekefettet/sjyen fra pannen over i formen.
Etterstek kyllingen i ovn i cirka 15 minutter litt avhengig av størrelsen på brystene. Drypp gjerne over litt god balsamicoeddik før servering. La gjerne brystene få hvile i 5 minutter før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 200 grader. Bruk en spiss smal kniv, og lag en «lomme» inn fra den tykkeste delen på kyllingfileten. La mozzarellaen få renne godt av seg i en sil og videre på kjøkkenpapir.
Skjær tomatene i mindre biter. Fyll (eller stapp) tomater, biter av mozzarella og basilikumblader godt inn i «lommene».
Lukk åpningen ved hjelp av tannpirkere. Krydre de fylte kyllingbrystene med salt og pepper.
Varm en stor stekepanne med litt olje. Legg i kyllingen med skinnsiden ned. Stek til skinnet blir gyllent og sprøtt. Snu kyllingbrystene, ha en klatt med smør i pannen og stek et par minutter til på den andre siden til den får litt farge. Løft kyllingen over i en ildfast form (la skinnsiden ligge opp), og slå stekefettet/sjyen fra pannen over i formen.
Etterstek kyllingen i ovn i cirka 15 minutter litt avhengig av størrelsen på brystene. Drypp gjerne over litt god balsamicoeddik før servering. La gjerne brystene få hvile i 5 minutter før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?