Til hovedinnhold

Nanbrødpizza med kjøttdeig

45 min
24 varer
648
Nanbrødpizza med kjøttdeig

Nanbrødpizza med kjøttdeig fungerer utmerket på travle dager. Denne marokkanske og tyrkiske utgaven er toppet med hummus, krydret kjøtt, fetaost og granateplekjerner. Det tar litt tid å finne frem alle krydderiene til nanbrødpizza med kjøttdeig, men bortsett fra det er selve kokkeleringen ganske så fort gjort.

Kjøttdeig av storfe kan erstattes med kjøttdeig av kylling, svin eller lam. Lam passer spesielt godt.

Ingredienser

4
porsjoner

Hummus

  • 400 g kikerter, kokte
  • 0.5 ts spisskummen
  • 2 ss tahini, rå
  • 1 fedd hvitløk, stort
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • salt

Krydret kjøttdeig

  • 500 - 600 g kjøttdeig
  • 1 stk løk, stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts malt nellik
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts spisskummen
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.25 ts tørket chili, eller chiliflak
  • 1 ts salt
  • 2 ss harissa
  • olje
  • 0.5 dl vann

Til servering

  • 4 stykker nanbrød
  • agurk
  • fetaost
  • granateplekjerner
  • urter, persille, koriander og mynte
  • yoghurt naturell, eller hvitløksdressing

Slik gjør du:

Hummus

  • 400 g kikerter, kokte
  • 0.5 ts spisskummen
  • 2 ss tahini, rå
  • 1 fedd hvitløk, stort
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • salt

Krydret kjøttdeig

  • 500 - 600 g kjøttdeig
  • 1 stk løk, stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts malt nellik
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts spisskummen
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.25 ts tørket chili, eller chiliflak
  • 1 ts salt
  • 2 ss harissa
  • olje
  • 0.5 dl vann

Til servering

  • 4 stykker nanbrød
  • agurk
  • fetaost
  • granateplekjerner
  • urter, persille, koriander og mynte
  • yoghurt naturell, eller hvitløksdressing
Lag hummus først. Skyll kikertene godt i kaldt vann hvis du bruker ferdigkokte kikerter på boks. Kjør dem til grov mos i en hurtigmikser.
Tilsett spisskummen, tahini, finhakket hvitløk, sitronsaft og olivenolje. Kjør til en fin mos. Tilsett litt vann (cirka 0,5 dl) hvis hummusen virker veldig tykk. Smak til med salt.
Skjær løken i tynne skiver og finhakk hvitløken. Bruk en stor stekepanne og brun kjøttdeigen sammen med løken over høy varme. Tilsett hvitløk og de tørkede krydderiene når kjøttet har fått god farge.
Senk temperaturen noe og la det steke videre under omrøring i et par minutter. Rør inn harissa og cirka 0,5 dl vann og la det surre videre i et par minutter over lav varme.
Topp varme nanbrød med hummus, krydderstekt kjøtt, agurk, smuldret fetaost, granateplekjerner, urter og litt yoghurt hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Lag hummus først. Skyll kikertene godt i kaldt vann hvis du bruker ferdigkokte kikerter på boks. Kjør dem til grov mos i en hurtigmikser.
Tilsett spisskummen, tahini, finhakket hvitløk, sitronsaft og olivenolje. Kjør til en fin mos. Tilsett litt vann (cirka 0,5 dl) hvis hummusen virker veldig tykk. Smak til med salt.
Skjær løken i tynne skiver og finhakk hvitløken. Bruk en stor stekepanne og brun kjøttdeigen sammen med løken over høy varme. Tilsett hvitløk og de tørkede krydderiene når kjøttet har fått god farge.
Senk temperaturen noe og la det steke videre under omrøring i et par minutter. Rør inn harissa og cirka 0,5 dl vann og la det surre videre i et par minutter over lav varme.
Topp varme nanbrød med hummus, krydderstekt kjøtt, agurk, smuldret fetaost, granateplekjerner, urter og litt yoghurt hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?