Til hovedinnhold

Pakora: Fritert blomkål med korianderdip

45 min
16 varer
251
Pakora: Fritert blomkål med korianderdip

Knasende sprø pakora med myntedip er kjempegodt! Andre grønnsaker som potet i tynne skiver, squash i skiver, aubergine eller minimais kan også brukes.
Avokado gir den grønne dippen en kremet konsistens. Dippen kan fint lages uten avokado, eller du kan erstatte avokado med 2 ss yoghurt naturell eller 2 ss kokoskrem.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk rødløk
  • 0.5 stk rødløk
  • 0.5 ts salt
  • 1 klype chilipulver
  • 1 ts garam masala, eventuelt litt mer
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss koriander, hakket

frityrrøre

  • 130 g kikertmel
  • 2 dl vann, kaldt
  • olje, nøytral, til steking

Koriander- og myntedipp

  • 30 g koriander, bladene
  • 10 g mynteblader
  • 0.5 stk grønn chili, renset for frø
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts ingefær, frisk, revet
  • 0.25 ts salt
  • 0.25 ts spisskummen, ristet
  • 3 ss limesaft
  • 1 ss sukker
  • 0.25 stk avokado, kan sløyfes

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 stk rødløk
  • 0.5 stk rødløk
  • 0.5 ts salt
  • 1 klype chilipulver
  • 1 ts garam masala, eventuelt litt mer
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss koriander, hakket

frityrrøre

  • 130 g kikertmel
  • 2 dl vann, kaldt
  • olje, nøytral, til steking

Koriander- og myntedipp

  • 30 g koriander, bladene
  • 10 g mynteblader
  • 0.5 stk grønn chili, renset for frø
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts ingefær, frisk, revet
  • 0.25 ts salt
  • 0.25 ts spisskummen, ristet
  • 3 ss limesaft
  • 1 ss sukker
  • 0.25 stk avokado, kan sløyfes
Ha koriander og mynteblader over i en hurtigmikser. Tilsett hakket chili, hakket hvitløk, ingefær, salt, spisskummen, limesaft, sukker og avokado. Kjør det godt sammen. Tilsett litt vann (cirka 1 dl) og kjør videre til en jevn masse. Juster konsistensen med mer vann hvis nødvendig.
Rens løken og skjær den i tynne skiver. Rens og del blomkålen i små buketter. Bland løk og blomkål godt sammen med salt, chili, garam masala, revet hvitløk og koriander.
Ha kikertmelen over i en liten bolle. Visp inn vann til røren får konsistens som en pannekakerøre.
Bruk en stor stekepanne med høye kanter. Hell olje i stekepannen slik at den står cirka 3 centimeter opp langs kanten. Varm oljen til det freser godt når du drypper i litt røre.
Dypp grønnsakene i røren, drypp av overflødig røre og stek/friter grønnsakene sprø og gylne i den varme oljen. Snu litt på grønnsakene underveis, slik at de blir jevnt stekt. Legg ikke i for mye om gangen, da blir oljen avkjølt.
La de ferdigstekte grønnsakene få renne av seg på kjøkkenpapir og dryss straks over en klype salt. Fortsett til alle grønnsakene er stekt. Serveres straks med grønn dippsaus.
woman cooking

Bon appetit!

Ha koriander og mynteblader over i en hurtigmikser. Tilsett hakket chili, hakket hvitløk, ingefær, salt, spisskummen, limesaft, sukker og avokado. Kjør det godt sammen. Tilsett litt vann (cirka 1 dl) og kjør videre til en jevn masse. Juster konsistensen med mer vann hvis nødvendig.
Rens løken og skjær den i tynne skiver. Rens og del blomkålen i små buketter. Bland løk og blomkål godt sammen med salt, chili, garam masala, revet hvitløk og koriander.
Ha kikertmelen over i en liten bolle. Visp inn vann til røren får konsistens som en pannekakerøre.
Bruk en stor stekepanne med høye kanter. Hell olje i stekepannen slik at den står cirka 3 centimeter opp langs kanten. Varm oljen til det freser godt når du drypper i litt røre.
Dypp grønnsakene i røren, drypp av overflødig røre og stek/friter grønnsakene sprø og gylne i den varme oljen. Snu litt på grønnsakene underveis, slik at de blir jevnt stekt. Legg ikke i for mye om gangen, da blir oljen avkjølt.
La de ferdigstekte grønnsakene få renne av seg på kjøkkenpapir og dryss straks over en klype salt. Fortsett til alle grønnsakene er stekt. Serveres straks med grønn dippsaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?