Til hovedinnhold

Kvæfjordkake - Verdens beste med bær

1 h 30 min
12 varer
254
Kvæfjordkake: Verdens beste med bær

Kvæfjordkake - Verdens beste med bær er en frisk versjon av Norges nasjonalkake! Myk formkake, sprø marengs og luftig vaniljekrem i skjønn forening – det er ikke rart at denne kaken er en favoritt. Dette er en kake som stort sett alltid er å finne på kakebordet enten det er til 17. mai, bryllup eller konfirmasjon.

Fyll kaken med friske bringebær i tillegg til den smakfulle vaniljekremen neste gang du lager den, så vil du se hvor mye bedre kaken blir.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner

Formkakedeig

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 4 stykker eggeplomme
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g hvetemel
  • 4 ss melk

Marengs

  • 4 stykker eggehvite
  • 175 g sukker

topping

  • 50 g mandelflak

Fyll

  • 3 dl kremfløte
  • 5 dl vaniljekrem
  • 500 g bringebær

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Formkakedeig

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 4 stykker eggeplomme
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g hvetemel
  • 4 ss melk

Marengs

  • 4 stykker eggehvite
  • 175 g sukker

topping

  • 50 g mandelflak

Fyll

  • 3 dl kremfløte
  • 5 dl vaniljekrem
  • 500 g bringebær
Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene.
Sikt sammen det tørre og bland dette inn i deigen sammen med melken.
Smør deigen tynt utover bunnen i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 cm).
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til en stiv marengs. Fordel marengsen jevnt over deigen i langpannen. Strø over mandelflak.
Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i 25 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra bakepapiret med en kniv og del kaken på midten.
Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem. Vend vaniljekremen forsiktig inn i den piskede kremen med en slikkepott.
Legg den ene kakebunnen på et avlangt fat med marengsen vendt oppover. Bre over vaniljefyllet og dryss over bringebær. Legg på den andre kakebunnen. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
Legg den ene kakebunnen på et avlangt fat med marengsen vendt oppover. Bre over vaniljefyllet og dryss over bringebær. Legg på den andre kakebunnen. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene.
Sikt sammen det tørre og bland dette inn i deigen sammen med melken.
Smør deigen tynt utover bunnen i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 cm).
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til en stiv marengs. Fordel marengsen jevnt over deigen i langpannen. Strø over mandelflak.
Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i 25 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra bakepapiret med en kniv og del kaken på midten.
Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem. Vend vaniljekremen forsiktig inn i den piskede kremen med en slikkepott.
Legg den ene kakebunnen på et avlangt fat med marengsen vendt oppover. Bre over vaniljefyllet og dryss over bringebær. Legg på den andre kakebunnen. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
Legg den ene kakebunnen på et avlangt fat med marengsen vendt oppover. Bre over vaniljefyllet og dryss over bringebær. Legg på den andre kakebunnen. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?