Til hovedinnhold

Enkel fløtesaus

20 min
6 varer
206
Fløtesaus

Fløtesaus er godt tilbehør til alt fra viltkjøtt til kylling, samt kjøttpudding. Dessuten er fløtesaus veldig enkelt å lage selv. Bare husk å bruke god oksekraft eller buljong. 
Visp gjerne inn stekesjyen fra kjøttpuddingen hvis du lager den selv.
Tips: Tilsett noen dråper sukkerkulør hvis du ønsker litt mer farge på sausen. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3.5 dl oksekraft, varm, eller buljong
  • 2 dl fløte
  • salt og kvernet pepper
  • 1 ss ripsgelé, eller rognebærgelé (kan sløyfes)

Slik gjør du:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3.5 dl oksekraft, varm, eller buljong
  • 2 dl fløte
  • salt og kvernet pepper
  • 1 ss ripsgelé, eller rognebærgelé (kan sløyfes)
Smelt smøret i en kasserolle og visp inn melet. Spe med varm kraft mens du hele tiden visper energisk for å unngå klumper.
La sausen småkoke under stadig omrøring i 5 minutter. Tilsett fløte og gi sausen et nytt oppkok.
Smak til med salt og kvernet pepper og litt ripsgele hvis du ønsker det. Kjør gjerne sausen med en stavmikser før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en kasserolle og visp inn melet. Spe med varm kraft mens du hele tiden visper energisk for å unngå klumper.
La sausen småkoke under stadig omrøring i 5 minutter. Tilsett fløte og gi sausen et nytt oppkok.
Smak til med salt og kvernet pepper og litt ripsgele hvis du ønsker det. Kjør gjerne sausen med en stavmikser før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?