Til hovedinnhold

Ovnsbakt blomkål

30 min
5 varer
152
Ovnsbakt blomkål

Bakt blomkål passer ypperlig som tilbehør - for eksempel til kjøttpudding eller andre kjøttretter. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk blomkål
  • 2 fedd hvitløk
  • friske urter, stilker, f.eks timian, salvie eller rosmarin
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk blomkål
  • 2 fedd hvitløk
  • friske urter, stilker, f.eks timian, salvie eller rosmarin
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper
Rens og del blomkålen i grove biter eller skiver.
Ha blomkålen over i en langpanne eller ildfast form. Drypp over olivenolje, tilsett knuste hvitløkfedd (la skallet være på) og noen urtestilker. Krydre med salt og pepper, og vend alt godt sammen.
Stek blomkålen ved 210 grader i cirka 15–20 minutter, eller til blomkålen er stekt på utsiden og mør i midten.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og del blomkålen i grove biter eller skiver.
Ha blomkålen over i en langpanne eller ildfast form. Drypp over olivenolje, tilsett knuste hvitløkfedd (la skallet være på) og noen urtestilker. Krydre med salt og pepper, og vend alt godt sammen.
Stek blomkålen ved 210 grader i cirka 15–20 minutter, eller til blomkålen er stekt på utsiden og mør i midten.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?