Til hovedinnhold

Kjøttpudding med bacon

1 h 30 min
14 varer
748
Kjøttpudding med bacon

Et av barndommens middagshøydepunkter var mammas hjemmelagde kjøttpudding. Den skulle være surret eller pakket i bacon, og ble servert i tykke skiver med en raus mengde fløtesaus og blomkål. Poteter var selvsagt også med i bildet, enten kokte, eller som en grov potetstappe. 

Krydre kjøttpuddingen litt ekstra hvis du ønsker det. Bytt ut bacon med spekeskinke eller smør den ferdigstekte puddingen med tomatsaus eller bbq-saus. I tillegg til persille kan du tilsett andre friske urter som 1-2 ss hakket salvie, timian eller rosmarinblader. Litt finhakket hvitløk er også godt.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg kjøttdeig, gjerne blanding av storfe og svin
  • 1 ts salt
  • kvernet pepper
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts allehånde, knust
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 klype chiliflak
  • 2 ss potetmel
  • 2 stykker egg
  • 0.5 stk løk, finhakket
  • 2 stykker vårløk, finsnittet
  • 1 dl persille, hakket
  • 2 dl melk
  • 200 g tørrsaltet bacon, i tynne skiver

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg kjøttdeig, gjerne blanding av storfe og svin
  • 1 ts salt
  • kvernet pepper
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts allehånde, knust
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 klype chiliflak
  • 2 ss potetmel
  • 2 stykker egg
  • 0.5 stk løk, finhakket
  • 2 stykker vårløk, finsnittet
  • 1 dl persille, hakket
  • 2 dl melk
  • 200 g tørrsaltet bacon, i tynne skiver
Elt kjøttdeigen seig med saltet. Bruk en kjøkkenmaskin eller rør for hånd.
Bland inn krydder, potetmel, egg, løk, vårløk og persille. Spe med kald melk, litt etter litt.
Smør en brødform med litt olje eller kle formen med bakepapir. Dekk bunnen og sidene med baconskiver. La skivene så vidt overlappe hverandre. Fyll formen med farsen og press farsen godt sammen.
Pakk baconskivene rundt farsen og dekk eventuelt toppen med et par ekstra skiver.
Sett formen i et varmt vannbad og bak kjøttpuddingen ved 180 grader i cirka 1 time. Du kan eventuelt droppe vannbadet og steke ved 150 grader i cirka 45 minutter. 
Skjær kjøttpuddingen i tykke skiver ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Elt kjøttdeigen seig med saltet. Bruk en kjøkkenmaskin eller rør for hånd.
Bland inn krydder, potetmel, egg, løk, vårløk og persille. Spe med kald melk, litt etter litt.
Smør en brødform med litt olje eller kle formen med bakepapir. Dekk bunnen og sidene med baconskiver. La skivene så vidt overlappe hverandre. Fyll formen med farsen og press farsen godt sammen.
Pakk baconskivene rundt farsen og dekk eventuelt toppen med et par ekstra skiver.
Sett formen i et varmt vannbad og bak kjøttpuddingen ved 180 grader i cirka 1 time. Du kan eventuelt droppe vannbadet og steke ved 150 grader i cirka 45 minutter. 
Skjær kjøttpuddingen i tykke skiver ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?