Til hovedinnhold

Indisk linsegryte: Dal

30 min
19 varer
1.0k
Indisk linsegryte: Dal

Jeg har blitt overrasket over hvor vanskelig det kan være å få tak i ukokte linser i vanlige matbutikker. Derfor kommer det her en oppskrift på en enkel indisk dal, laget med ferdigekokte linser. Så dette er en rask og grei rett å lage i hverdagen. Smak til gryta underveis, det skal være litt sting i retten synes jeg.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær, revet
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts cayennepepper
  • 3 boks linser, ferdigkokte
  • 2 boks hermetiske tomater
  • 1 boks kokosmelk
  • 0.6 stk sitron, saften
  • salt
  • pepper
  • olje, til steking

Til servering

  • gresk yoghurt
  • koriander, frisk
  • naanbrød

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 stk gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær, revet
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts cayennepepper
  • 3 boks linser, ferdigkokte
  • 2 boks hermetiske tomater
  • 1 boks kokosmelk
  • 0.6 stk sitron, saften
  • salt
  • pepper
  • olje, til steking

Til servering

  • gresk yoghurt
  • koriander, frisk
  • naanbrød
Finhakk løk og hvitløk og riv ingefær.
Varm olje i en kjele, tilsett løk og stek et par minutter. Løken skal ikke få farge. Tilsett mer olje før du har oppi hvitløk, ingefær, gurkemeie, chilipulver, malt koriander, spisskummen, garam masala og cayennepepper. Stek et par minutter. Tilsett litt mer olje om det er nødvendig. Ha så oppi hermetiserte tomtater og kokosmelk og kok til du har en tyknet saus, cirka 15 minutter. (Koketiden vil variere noe i forhold hvilken typer hermetiserte tomater og kokosmelk du bruker. ) Smak til underveis og se om du trenger mer cayennepepper.
Tilsett skylte, avrente linser. Smak til med salt, pepper og sitronsaft og la gryta småputre cirka ett minutt.
Server med gresk yogurt, fersk, hakket koriander og nanbrød
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk løk og hvitløk og riv ingefær.
Varm olje i en kjele, tilsett løk og stek et par minutter. Løken skal ikke få farge. Tilsett mer olje før du har oppi hvitløk, ingefær, gurkemeie, chilipulver, malt koriander, spisskummen, garam masala og cayennepepper. Stek et par minutter. Tilsett litt mer olje om det er nødvendig. Ha så oppi hermetiserte tomtater og kokosmelk og kok til du har en tyknet saus, cirka 15 minutter. (Koketiden vil variere noe i forhold hvilken typer hermetiserte tomater og kokosmelk du bruker. ) Smak til underveis og se om du trenger mer cayennepepper.
Tilsett skylte, avrente linser. Smak til med salt, pepper og sitronsaft og la gryta småputre cirka ett minutt.
Server med gresk yogurt, fersk, hakket koriander og nanbrød
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?