Til hovedinnhold

Hvit pizza med sopp og rødløk

1 h 30 min
13 varer
508
Hvit pizza med smørstekt sopp og rødløk

Hvit pizza med sopp er en deilig variant av vanlig, tomatbasert saus. Dessuten smaker hvit pizza fantastisk. Denne pizzaen er toppet med smørstekt sopp og rødløk. Så enkelt og så godt. 
Oppskriften gir 2 porsjonspizzaer. 

Ingredienser

2
porsjoner

Pizzabunn

  • 400 g hvetemel
  • 2 ts gjær
  • salt
  • 2.5 dl vann, lunkent
  • 2 ss olivenolje

topping

  • 4 fedd hvitløk
  • 2 dl crème fraîche
  • 240 g sopp
  • 0.5 stk rødløk
  • 160 g ost, smaksrik
  • salt og kvernet pepper
  • smør, til steking
  • friske urter, basilikum eller timian

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Pizzabunn

  • 400 g hvetemel
  • 2 ts gjær
  • salt
  • 2.5 dl vann, lunkent
  • 2 ss olivenolje

topping

  • 4 fedd hvitløk
  • 2 dl crème fraîche
  • 240 g sopp
  • 0.5 stk rødløk
  • 160 g ost, smaksrik
  • salt og kvernet pepper
  • smør, til steking
  • friske urter, basilikum eller timian
Lag pizzadeig: Bland mel og salt i en bolle. Tilsett gjær, lunkent vann og olje. Elt i 10 minutter. La deigen heve til dobbelt størrelse, det tar cirka 1 time.
Sett på stekeovnen på høyest mulig temperatur.
Finhakk hvitløk. Lag deretter sausen ved å blande crème fraîche og finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper.
Rens sopp og skjær i skiver. Skjær rødløk i tynne skiver og riv ost. Stek sopp i litt smør til soppen har fått en gylden og fin farge.
Kjevl ut to pizzabunner. Smør på et lag hvit saus på bunnene. (Du vil få saus til overs som du kan toppe pizzaene med når de er ferdigstekt.) Legg først på revet ost, så sopp og rødløk.
Stek pizzaene til de er gyldne og sprø i cirka 10 minutter. Topp pizzaene med ferske urter, samt litt ekstra hvit saus.
woman cooking

Bon appetit!

Lag pizzadeig: Bland mel og salt i en bolle. Tilsett gjær, lunkent vann og olje. Elt i 10 minutter. La deigen heve til dobbelt størrelse, det tar cirka 1 time.
Sett på stekeovnen på høyest mulig temperatur.
Finhakk hvitløk. Lag deretter sausen ved å blande crème fraîche og finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper.
Rens sopp og skjær i skiver. Skjær rødløk i tynne skiver og riv ost. Stek sopp i litt smør til soppen har fått en gylden og fin farge.
Kjevl ut to pizzabunner. Smør på et lag hvit saus på bunnene. (Du vil få saus til overs som du kan toppe pizzaene med når de er ferdigstekt.) Legg først på revet ost, så sopp og rødløk.
Stek pizzaene til de er gyldne og sprø i cirka 10 minutter. Topp pizzaene med ferske urter, samt litt ekstra hvit saus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?