Til hovedinnhold

Pannekaker med epler og vaniljesaus

25 min
9 varer
147
Pannekaker med epler og vaniljesaus

Pannekaker med epler og vaniljesaus er fylt med smørstekte epler og toppet med vaniljesaus. 

Røren kan du enkelt ta med deg på tur hvis du vil lage pannekakene ute i naturen. Hell røren på en tom melkekartong med skrukork eller en tom brusflaske. 

Oppskriften gir to store, tykke pannekaker.

Ingredienser

1
porsjoner

pannekakerøre

  • 3 stk egg
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 5 dl melk
  • 0.25 ts salt
  • smør, til steking

Fyll

  • 3 stk eple, syrlige
  • 1 ss kanel
  • 2 - 3 ss sukker

Til servering

  • vaniljesaus

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

pannekakerøre

  • 3 stk egg
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 5 dl melk
  • 0.25 ts salt
  • smør, til steking

Fyll

  • 3 stk eple, syrlige
  • 1 ss kanel
  • 2 - 3 ss sukker

Til servering

  • vaniljesaus
Visp sammen alle ingrediensene til pannekakerøren.
Skjær eplene i smale båter. Ha eplebåtene, sukker og kanel i en brødpose. Knyt igjen posen og rist godt slik at sukker og kanel blir jevnt fordelt.
Smelt en god skje smør i en stekepanne og fres halvparten av eplene. Hell over godt med pannekakerøre når eplene har begynt å mykne.
Stek pannekaken over middels varme til røren har stivnet, men pannekaken fortsatt har en litt fuktig overflate. Bruker du et lokk går det litt fortere.
Snu pannekaken og stek den et minutt på den andre siden også. Dette er ikke nødvendig for et godt resultat.
Del pannekaken i jevne stykker og server den med vaniljesaus.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen alle ingrediensene til pannekakerøren.
Skjær eplene i smale båter. Ha eplebåtene, sukker og kanel i en brødpose. Knyt igjen posen og rist godt slik at sukker og kanel blir jevnt fordelt.
Smelt en god skje smør i en stekepanne og fres halvparten av eplene. Hell over godt med pannekakerøre når eplene har begynt å mykne.
Stek pannekaken over middels varme til røren har stivnet, men pannekaken fortsatt har en litt fuktig overflate. Bruker du et lokk går det litt fortere.
Snu pannekaken og stek den et minutt på den andre siden også. Dette er ikke nødvendig for et godt resultat.
Del pannekaken i jevne stykker og server den med vaniljesaus.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?