Til hovedinnhold

Devil’s food cake i langpanne

2 h
12 varer
795
Devil’s food cake i langpanne

Devil’s food cake i langpanne er en stor variant av den berømte, amerikansk kaken!

Sjokoladekaken er myk og mørk og dekkes med en herlig bløt og klissete marengskrem. Kaken blir ekstra stilig når kremen grilles litt på toppen.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner

Sjokoladekake

  • 4.5 dl melk
  • 300 g mørk sjokolade, 70% kakaoinnhold
  • 200 g smør
  • 5 dl sukker
  • 3 stykker egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 7 dl hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1.5 ts natron

Marengskrem

  • 3 stk eggehvite
  • 5 dl sukker
  • 1 dl vann, kaldt
  • 2 ss sirup, lys
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Sjokoladekake

  • 4.5 dl melk
  • 300 g mørk sjokolade, 70% kakaoinnhold
  • 200 g smør
  • 5 dl sukker
  • 3 stykker egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 7 dl hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1.5 ts natron

Marengskrem

  • 3 stk eggehvite
  • 5 dl sukker
  • 1 dl vann, kaldt
  • 2 ss sirup, lys
  • 1 ts vaniljeekstrakt
Varm ovnen til 175 grader.
Start med å koke opp halvparten av melken i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt sjokolade og la sjokoladebitene smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn.
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Skill eggene og sett eggehvitene til side. Ha eggeplommene i smørkremen og pisk videre til kremen er luftig og myk. Bland inn den smeltede sjokoladen og vaniljekstrakt.
Sikt sammen mel, bakepulver og natron. Bland dette inn i deigen vekselsvis med resten av melken. Pisk egghvitene stive og vend inn i deigen til slutt.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen i cirka 30 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt.
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Avkjøl kaken til den er helt kald.
Ha alle ingredienser til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen.
Pisk kontinuerlig med en håndvisper i 8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem.
Ta metallbollen bort fra kjelen og pisk videre i marengsmassen i ca 1 minutt til så den avkjøles noe.
Smør eller sprøyt marengskremen straks på den kalde sjokoladekaken. Bruk en gassbrenner for å grille toppen av marengsen så den får gyllenbrune partier.
Smør eller sprøyt marengskremen straks på den kalde sjokoladekaken. Bruk en gassbrenner for å grille toppen av marengsen så den får gyllenbrune partier.
Skjær kaken i firkanter. Bruk da en kniv som dyppes ofte i varmt vann for å få pene kakestykker, siden marengskremen er litt klissete.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 175 grader.
Start med å koke opp halvparten av melken i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt sjokolade og la sjokoladebitene smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn.
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Skill eggene og sett eggehvitene til side. Ha eggeplommene i smørkremen og pisk videre til kremen er luftig og myk. Bland inn den smeltede sjokoladen og vaniljekstrakt.
Sikt sammen mel, bakepulver og natron. Bland dette inn i deigen vekselsvis med resten av melken. Pisk egghvitene stive og vend inn i deigen til slutt.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen i cirka 30 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt.
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Avkjøl kaken til den er helt kald.
Ha alle ingredienser til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen.
Pisk kontinuerlig med en håndvisper i 8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem.
Ta metallbollen bort fra kjelen og pisk videre i marengsmassen i ca 1 minutt til så den avkjøles noe.
Smør eller sprøyt marengskremen straks på den kalde sjokoladekaken. Bruk en gassbrenner for å grille toppen av marengsen så den får gyllenbrune partier.
Smør eller sprøyt marengskremen straks på den kalde sjokoladekaken. Bruk en gassbrenner for å grille toppen av marengsen så den får gyllenbrune partier.
Skjær kaken i firkanter. Bruk da en kniv som dyppes ofte i varmt vann for å få pene kakestykker, siden marengskremen er litt klissete.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?