Til hovedinnhold

Vårruller med sweet chili-saus

1 h
16 varer
863
Vårruller med sweet chili-saus

Vårruller er rett og slett fantastisk godt! Fyllet kan varieres i det uendelige, så her kan du tilsette det du liker best.

Det er viktig å være tålmodig når du skal pakke vårrullene, slik at du ikke blir fristet til å ta i for mye fyll om gangen. Gjør du det blir det utfordrende å få sprø vårruller.

Oppskriften gir 15 vårruller. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 stk sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 200 g gulrot
  • 100 g fennikel
  • 1 stk rød chili
  • 200 g sopp
  • 2 ss ingefær, fersk og finrevet
  • 1 ss østerssaus
  • 1 ss søt chilisaus
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ts soyasaus
  • salt og kvernet pepper
  • 1 håndfull koriander, fersk
  • 15 stykker vårrullark, store
  • 1 stk egg, sammenpisket, til pensling
  • rapsolje

Til servering

  • søt chilisaus

Slik gjør du:

  • 3 stk sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 200 g gulrot
  • 100 g fennikel
  • 1 stk rød chili
  • 200 g sopp
  • 2 ss ingefær, fersk og finrevet
  • 1 ss østerssaus
  • 1 ss søt chilisaus
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ts soyasaus
  • salt og kvernet pepper
  • 1 håndfull koriander, fersk
  • 15 stykker vårrullark, store
  • 1 stk egg, sammenpisket, til pensling
  • rapsolje

Til servering

  • søt chilisaus
Ta vårrull-arkene ut av fryseren og legg dem til tining.
Finhakk sjalottløk, hvitløk, gulrot, fennikel, chili og sopp. Finriv fersk ingefær.
Stek løk i litt olje,til den blir myk og blank. Tilsett gulrot, fennikel, chili og ingefær og stek et minutt. Tilsett sopp og stek til alt er blandet godt sammen.
Tilsett deretter østerssaus, chilisaus, sesamolje og soyasaus og stek cirka ytterligere ett minutt. Smak til med salt og pepper og tilsett hakket fersk koriander. Sett til side, slik at fyllet blir litt avkjølt.
Lag vårruller ved å legge et vårrullark med en spiss mot deg. Fordel en god spiseskje av fyllet litt inn på arket og brett over. Pensle litt sammenpisket egg på alle sider av omslaget. Brett så hjørnene inn mot midten og rull vårrullene sammen.
Varm olje i en tykkbunnet kjele eller stekepanne med høye kanter og stek vårrullene til de er gyldne og sprø. Ikke legg i for mange om gangen, og snu dem flere ganger underveis slik at de blir jevnt stekt. La rullene få renne av seg på kjøkkenpapir. 
Server vårrullene med søt chilisaus.
woman cooking

Bon appetit!

Ta vårrull-arkene ut av fryseren og legg dem til tining.
Finhakk sjalottløk, hvitløk, gulrot, fennikel, chili og sopp. Finriv fersk ingefær.
Stek løk i litt olje,til den blir myk og blank. Tilsett gulrot, fennikel, chili og ingefær og stek et minutt. Tilsett sopp og stek til alt er blandet godt sammen.
Tilsett deretter østerssaus, chilisaus, sesamolje og soyasaus og stek cirka ytterligere ett minutt. Smak til med salt og pepper og tilsett hakket fersk koriander. Sett til side, slik at fyllet blir litt avkjølt.
Lag vårruller ved å legge et vårrullark med en spiss mot deg. Fordel en god spiseskje av fyllet litt inn på arket og brett over. Pensle litt sammenpisket egg på alle sider av omslaget. Brett så hjørnene inn mot midten og rull vårrullene sammen.
Varm olje i en tykkbunnet kjele eller stekepanne med høye kanter og stek vårrullene til de er gyldne og sprø. Ikke legg i for mange om gangen, og snu dem flere ganger underveis slik at de blir jevnt stekt. La rullene få renne av seg på kjøkkenpapir. 
Server vårrullene med søt chilisaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?