Er du glad i kyllingsatay er sjansen stor for at lakseutgaven også vil falle i smak. Hjemmelaget peanøttsaus lager du ganske enkelt i en hurtigmikser, og glassnudelsalaten med limedressing er heller ikke særlig avansert - bare veldig, veldig godt. Tips: Fjern frøene fra chilien hvis du ønsker en litt mildere saus. Noen dråper limesaft (eller en liten teskje Tamarind paste) gjør den friskere. Samme sausen kan brukes til kylling eller svinekjøtt.
Bland alle ingrediensene til sataysausen i en hurtigmikser og kjør til en grov og jevn saus. Varm sausen i en kasserolle. Sausen skal ikke koke, bare varmes under omrøring.
Skjær laksen i 1 cm tykke skiver. Tre skivene på spidd, krydre lett med salt og pepper, og grill eller stek spiddene over høy varme i 2-4 minutter. Snu spiddene et par ganger underveis slik at de blir jevnt grillet/stekt. Pensle laksen med sataysaus.
Del agurken på langs og skrap ute den bløte kjernen. Skjær agurken i skiver eller lange strimler. Visp sammen limesaft, sukker, fishsauce og sesamolje. Bland sammen agurk, vårløk, nudler, peanøtter, limedressing og urter.
Server laksespiddene med nudelsalat, litt ekstra sataysaus og lime til å presse over.
Bon appetit!
Bland alle ingrediensene til sataysausen i en hurtigmikser og kjør til en grov og jevn saus. Varm sausen i en kasserolle. Sausen skal ikke koke, bare varmes under omrøring.
Skjær laksen i 1 cm tykke skiver. Tre skivene på spidd, krydre lett med salt og pepper, og grill eller stek spiddene over høy varme i 2-4 minutter. Snu spiddene et par ganger underveis slik at de blir jevnt grillet/stekt. Pensle laksen med sataysaus.
Del agurken på langs og skrap ute den bløte kjernen. Skjær agurken i skiver eller lange strimler. Visp sammen limesaft, sukker, fishsauce og sesamolje. Bland sammen agurk, vårløk, nudler, peanøtter, limedressing og urter.
Server laksespiddene med nudelsalat, litt ekstra sataysaus og lime til å presse over.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto