Til hovedinnhold

Små butterdeigterter med pærer og blåmuggost

30 min
13 varer
129
Små butterdeigterter med pærer og blåmuggost

Disse butterdeigtertene med pærer og blåmuggost er supre som forrett. Du kan gjøre klart alt i forkant, så gjenstår det bare å steke de små tertene når gjestene kommer. 

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie/FruTimian.no

Ingredienser

6
porsjoner
  • 450 g butterdeig
  • 1 stk egg
  • 3 stykker sjalottløk
  • 1 ts flaksalt
  • pepper, nykvernet
  • 1 ss olivenolje
  • 225 g blåmuggost, velg styrke etter smak
  • 1.5 dl creme fraiche
  • 7 - 8 stilker bladpersille
  • 1 - 2 stk pære, bruk fler hvis de er små
  • 40 g valnøtter
  • 1 ss honning, flytende
  • salat, blader, til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 450 g butterdeig
  • 1 stk egg
  • 3 stykker sjalottløk
  • 1 ts flaksalt
  • pepper, nykvernet
  • 1 ss olivenolje
  • 225 g blåmuggost, velg styrke etter smak
  • 1.5 dl creme fraiche
  • 7 - 8 stilker bladpersille
  • 1 - 2 stk pære, bruk fler hvis de er små
  • 40 g valnøtter
  • 1 ss honning, flytende
  • salat, blader, til servering
Tin butterdeigarkene. Legg dem oppå hverandre og kjevle dem ut på en lett melet plate, til et rektangel på 30 x 20 centimeter. Del først i to på langs, så i tre på tvers sånn at du har 6 like store deler.
Pisk egget lett sammen og pensle butterdeigfirkantene. Lag et snitt 1 centimeter fra kanten langs alle sidene på firkantene.
Legg dem over på bakepapir og stek dem i cirka 12 minutter. La dem avkjøles litt før du med en spiss kniv skjærer langs de snittene du lagde og forsiktig fjerner lokket.
Skjær løkene i tynne ringer. Varm oljen i en stekepanne og ha i løken, salt og pepper og stek i cirka 5 minutter, til den bli myk.
Smuldre opp blåmuggosten og rør den sammen med creme fraichen. Finhakk persillen og ha i. Bland alt godt.
Skjær pærene i to og fjern kjernehusene før du skjærer dem i tynne skiver. Hakk opp valnøttene.
Fordel fyllet i gropene i butterdeigsfirkantene. Legg over pæreskivene og valnøttene. Fordel honningen over.
Sett stekeplaten tilbake i stekeovnen og stek i cirka 5 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Tin butterdeigarkene. Legg dem oppå hverandre og kjevle dem ut på en lett melet plate, til et rektangel på 30 x 20 centimeter. Del først i to på langs, så i tre på tvers sånn at du har 6 like store deler.
Pisk egget lett sammen og pensle butterdeigfirkantene. Lag et snitt 1 centimeter fra kanten langs alle sidene på firkantene.
Legg dem over på bakepapir og stek dem i cirka 12 minutter. La dem avkjøles litt før du med en spiss kniv skjærer langs de snittene du lagde og forsiktig fjerner lokket.
Skjær løkene i tynne ringer. Varm oljen i en stekepanne og ha i løken, salt og pepper og stek i cirka 5 minutter, til den bli myk.
Smuldre opp blåmuggosten og rør den sammen med creme fraichen. Finhakk persillen og ha i. Bland alt godt.
Skjær pærene i to og fjern kjernehusene før du skjærer dem i tynne skiver. Hakk opp valnøttene.
Fordel fyllet i gropene i butterdeigsfirkantene. Legg over pæreskivene og valnøttene. Fordel honningen over.
Sett stekeplaten tilbake i stekeovnen og stek i cirka 5 minutter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?