Til hovedinnhold

Festvafler med sjokolade, marsipan og iskrem

30 min
13 varer
253
Festvafler med sjokolade, marsipan og iskrem
Kristine Ilstad/Det søte liv

Festvafler med sjokolade, marsipan og iskrem er perfekt når du vil markere vaffeldagen!
Vafler kan lages i mange slags varianter, og her kommer en skikkelig festversjon. Vaffelrøren inneholder både rømme, smør og helmelk, og den smaksettes med vanilje.

I tillegg er de tilsatt sjokolade- og marsipanbiter. Dette gjør at vaflene blir noen skikkelig deilige dessertvafler.
Legg vaflene i en stor stabel med vaniljeis på toppen, så blir de enda bedre og flottere! 

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

4
porsjoner

Vaffelrøre

  • 4 stk egg
  • 1.5 dl sukker
  • 2 dl rømme
  • 100 g smør
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 6 dl helmelk
  • 9 dl hvetemel
  • 200 g kokesjokolade
  • 200 g marsipan

Til steking

  • 50 g smør

Til servering

  • 1 l vaniljeis

Pynt

  • 1 ss melis
  • 2 ss sjokoladestrøssel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Vaffelrøre

  • 4 stk egg
  • 1.5 dl sukker
  • 2 dl rømme
  • 100 g smør
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 6 dl helmelk
  • 9 dl hvetemel
  • 200 g kokesjokolade
  • 200 g marsipan

Til steking

  • 50 g smør

Til servering

  • 1 l vaniljeis

Pynt

  • 1 ss melis
  • 2 ss sjokoladestrøssel
Visp sammen egg, sukker og rømme.
Tilsett smeltet smør, vaniljesukker og bakepulver. Rør deretter inn melk og hvetemel vekselsvis til du får en jevn og klumpfri røre.
Hakk sjokoladen og marsipanen i små biter. Vend dette inn i vaffelrøren så bitene fordeler seg jevnt.
Hakk sjokoladen og marsipanen i små biter. Vend dette inn i vaffelrøren så bitene fordeler seg jevnt.
Stek gylne, myke vafler i vaffeljern på middels varme. Pensle jernet med smør mellom hver plate, så de ikke setter seg fast i jernet.
Stek gylne, myke vafler i vaffeljern på middels varme. Pensle jernet med smør mellom hver plate, så de ikke setter seg fast i jernet.
Ved servering, kan vaffelplatene gjerne stables oppå hverandre og serveres med vaniljeis, melisdryss og sjokoladestrøssel.
Ved servering, kan vaffelplatene gjerne stables oppå hverandre og serveres med vaniljeis, melisdryss og sjokoladestrøssel.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen egg, sukker og rømme.
Tilsett smeltet smør, vaniljesukker og bakepulver. Rør deretter inn melk og hvetemel vekselsvis til du får en jevn og klumpfri røre.
Hakk sjokoladen og marsipanen i små biter. Vend dette inn i vaffelrøren så bitene fordeler seg jevnt.
Hakk sjokoladen og marsipanen i små biter. Vend dette inn i vaffelrøren så bitene fordeler seg jevnt.
Stek gylne, myke vafler i vaffeljern på middels varme. Pensle jernet med smør mellom hver plate, så de ikke setter seg fast i jernet.
Stek gylne, myke vafler i vaffeljern på middels varme. Pensle jernet med smør mellom hver plate, så de ikke setter seg fast i jernet.
Ved servering, kan vaffelplatene gjerne stables oppå hverandre og serveres med vaniljeis, melisdryss og sjokoladestrøssel.
Ved servering, kan vaffelplatene gjerne stables oppå hverandre og serveres med vaniljeis, melisdryss og sjokoladestrøssel.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?