Til hovedinnhold

Soda bread: Natronbrød med ost og løk

1 h
7 varer
93
Soda bread: Natronbrød med ost og løk

Irsk sodabrød er superenkelt å lage og passer glimrende til gryteretter. Denne varianten har fått smak av ost og løk. Bruk gjerne cheddarost. 

Ingredienser

1
porsjoner
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts natron
  • 4 dl kefir
  • 100 g revet ost, gjerne cheddar
  • 1 stk rødløk, liten
  • 1 ss timian, frisk og hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts natron
  • 4 dl kefir
  • 100 g revet ost, gjerne cheddar
  • 1 stk rødløk, liten
  • 1 ss timian, frisk og hakket
Varm ovnen til 180 grader varmluft. Sikt sammen mel, salt og natron i en stor bolle.
Tilsett kefirmelk, revet ost, finhakket løk og urter. Bland deigen raskt sammen til den akkurat samler seg.
Form deigen til en rund leiv (cirka 20 cm i diameter)på et stekebrett kledd med bakepapir. Bruk en kniv dyppet i mel og del leiven i fire ved å skjære halvveis ned i deigen.
Stek brødet midt i ovnen i 35-45 minutter. Brødet er ferdig når det kommer en «hul» lyd når du banker på det på undersiden. La avkjøle på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader varmluft. Sikt sammen mel, salt og natron i en stor bolle.
Tilsett kefirmelk, revet ost, finhakket løk og urter. Bland deigen raskt sammen til den akkurat samler seg.
Form deigen til en rund leiv (cirka 20 cm i diameter)på et stekebrett kledd med bakepapir. Bruk en kniv dyppet i mel og del leiven i fire ved å skjære halvveis ned i deigen.
Stek brødet midt i ovnen i 35-45 minutter. Brødet er ferdig når det kommer en «hul» lyd når du banker på det på undersiden. La avkjøle på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?